Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Središnja Bosna | Novac za maturu potrošio u kladionici, prodao dva ovna pa ocu prijavio krađu

Pročitajte i ovo

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv V.B.  zbog izvršenog krivičnog djela krađe, na način da je dana 29.04.2022. godine  oko  16,00 sati općini Donji Vakuf, nakon što je u sportskoj kladionici ,, Premier“ igrajući igre na sreću  potrošio novac koji je prikupljen za maturalnu zabavu u iznosu od 450,00 KM, isti je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi iskoristio odsustvo svog oca B.S. i stupio u kontakt sa  K.S.  putem internet stranice ”OLX” i profila ”Hamidl12235”  i ponudio mu na prodaju dvije ovce.

 

Pa kada je K.S. došao u mjesto Lugovo,  V.B. je otključao štalu u kojoj su se nalazile ovce, izveo dva  ovna i prodao K.S. za novčani iznos od 500,00 KM.

Potom je svom ocu prijavio da su NN osobe izvršile provalnu krađu u drvenu štalu  gdje su bile smještene ovce i otuđili  dva  ovna.

Ovlaštene službene osobe PS Donji Vakuf  su dana 30.04.2022. godine od K.S. uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli dva  ovna i vratili oštećenom B. S.

Optuženom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo krađe iz članka 286. stavak 1.  Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, za koje je istim zakonom propisana novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Optužnica je potvrđena od strane Općinskog suda u Bugojnu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Velika zainteresiranost za prodaju turističkih vaučera Vlade FBiH

Na domaćim platformama "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" jutros je krenula prodaja turističkih paketa po umanjenoj cijeni vaučera...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo