spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Središnja Bosna: Majka Alisa optužena da je zapostavila djecu, djevojčica se pokušala objesiti

Alisa O. iz Donjeg Vakufa optužena je da je grubo zanemarila troje maloljetne djece koja su bila sama dok je ona bila u kafani, a uslijed zanemarivanja njena kćerka L.O. bila izložena seksualnim nasrtajima i pokušala se objesiti.

Protiv Alise O. Općinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona zbog krivičnog djela Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

Optužena se tereti da je kao roditelj grubo zanemarila svoje funkcije zbrinjavanja ili odgoja djeteta ili maloljetnika koja su se odala drugim oblicima asocijalnog ponašanja ili delinkvenciji, javljaju Nezavisne.

“Tijekom 2020. godine do momenta podnesenog izvještaja 3. prosinca 2021.godine, u Donjem Vakufu, kao roditelj grubo je zanemarila svoje funkcije zbrinjavanja i odgoja maloljetne djece D.O., L.O. i L.E. U više navrata u tom periodu bila je odsutna iz kuće u kojoj je nastanjena boraveći u ugostiteljskom objektu u Donjem Vakufu i drugim ugostiteljskim objektima, konzumirajući alkoholna i druga pića. Za to vrijeme djeca su se bez pratnje roditelja u više navrata kretali po gradu i raznim lokalitetima na području općine Donji Vakuf”, navodi se u optužnici.

Djeca su u više navrata boravila i kod njene majke V.O. kako ne bi bili sami.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti