spot_img

Središnja Bosna: M. J. oteo suprugu pa joj nožem nanio ozbiljne ozljede!

Tužiteljstvo Kantona Središnja Bosna otvorilo je istragu protiv Mevludina Jusića zbog nasilja u obitelji i narušavanja nepovredivosti doma, ali i protupravnog lišavanja slobode, saznaje Oslobođenje.

Ovaj poznati nasilnik je prije nekoliko dana provalio u stan svoje supruge (identitet poznat redakciji), koju je odveo u pravcu Komara te joj nanio ozljede nožem.

ODLAZAK U DOM ZDRAVLJA

– Nakon što ju je povrijedio, smjestio ju je u vozilo i odveo u Dom zdravlja. Zatim je otišao u Policijsku stanicu u Travnik i predao se, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Oštećena je, kako smo saznali, izvan životne opasnosti te će u narednim danima dati iskaz istražiteljima o onome što se dešavalo. U Tužiteljstvu KSB-a rečeno nam je da je postupajući tužitelj Općinskom sudu u Bugojnu predložio određivanje pritvora i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti kazneno djelo. Odluka Suda se još čeka.

Inače, Jusić je poznat po nasilništvu. On je nedavno izašao iz pritvora u kojem je boravio iz istog razloga. Naime, protiv njega je u svibnju prošle godine podignuta optužnica zbog narušavanja nepovredivosti doma i kaznenog djela nasilja u obitelji. On je optužen, jer je provalio u stan u kojem je stanovala njegova supruga s maloljetnom djecom u Ulici 717. slavne brdske brigade bb, općina Donji Vakuf.

– Vukao ju je za ruke, a zatim stavio na sećiju, nastavljajući i dalje povlačiti oštećenu za tijelo, govoreći joj da je njegovo srce, da moraju živjeti zajedno. Kada mu je oštećena rekla da ne želi živjeti sa njim, zahtijevajući da napusti prostorije kuće, optuženi je oštećenu rukom uhvatio u predjelu usta i jako stisnuo govoreći da će je silom natjerati da žive zajedno te nastavio da je povlači za odjeću u predjelu grudi. Oštećena je ovaj događaj prijavila PS-u Donji Vakuf, nakon čega joj je ukazana liječnička pomoć u JU Dom zdravlja Donji Vakuf, navodi se u optužnom aktu.

PONAVLJANJE DJELA

Tužiteljstvo je tada, nakon podizanja optužnice, tražilo produženje mjere pritvora i to iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti kazneno djelo, ali je on pušten na slobodu. A. B. Č.

Izvor:  

Oslobođenje

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti