spot_img

Sramotno! Divlja deponija pored gradskog groblja Carica u Busovači (FOTO)

Iako je groblje lijepo uređeno, dojam kvari divlja deponija pored groblja…

Gradsko rimokatoličko groblje Carica u Busovači groblje je koje desetine Busovljaka i Busovki svakodnevno posjećuju prisjećajući se svojih najmilijih. Posebna ‘gužva’ vlada u vrijeme velikih blagdana, tijekom godišnjih odmora, ali i sprovoda kojih je u zadnje vrijeme sve više i više.

Iako je samo groblje lijepo uređeno i čisto, dojam kvari divlja deponija koju su neodgovorni članovi našeg društva napravili tijekom proteklih godina. Deponiju su vjerujemo manje više svi vidjeli, s obzirom na to da se nalazi na samom ulazu u groblje i to pored staze koja vodi s glavne ceste.

Ovu ružnu naviku pokušavaju promijeniti naše sugrađanke koje žive u Tisovačkoj ulici. Naime, proteklih dana njih 10-ak se samoinicijativno organiziralo s ciljem čišćenja divlje deponije i uklanjanja smeća. Rezultat akcije je 20-ak velikih vreća za smeće punih raznih ostataka od cvjetnih aranžmana, svijeća i drugog otpada.

Ovom prigodom su zamolile da objavimo ovu vijest i pozovemo sve one koji posjećuju groblje da budu obzirniji te smeće bace u kontejnere, ili ga odnesu na bilo koje drugo mjesto predviđeno za skupljanje kako se ovako ružne scene i divlje deponije ne bi pojavljivale i stvarale.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti