Slapovi Kozice okovani ledom: Biser bh. prirode za koji mnogi nisu čuli

Za slapove Kozice kod Fojnice, nažalost, mnogi još uvijek nisu čuli. Ovaj biser bosanskohercegovačke prirode je naročito nepristupačan tijekom zimskih mjeseci.

Iako je većinom put asfaltiran, putovati se treba oko osam kilometara preko izletišta Malkoć do Vladića vrha pa onda slijedi dugi makadamski put do sela Dragačići. Staza do podnožja slapova nije uređena i zato je ovo mjesto najčešće pusto i usamljeno. Ipak, na ovaj poduhvat odlučio se Boris Trogančić, koji je snimio ove zadivljujuće fotografije.

Kao fotograf uživam u obilasku Bosne i Hercegovine i bilježenju njenih ljepota kroz svoj objektiv, a budući da sam iz Fojnice, uvijek s ponosom predstavljam njene jedinstvene ljepote“, kazao je.

Foto: Boris Trogančić

RIjeka Kozica je kristalno čista, a njene slapove čine tri manja i dva veća vodopada, sa kojih voda pada sa oko 20 metara. Iznad slapova je na manjem platou hladnjak, na kojem se posjetioci mogu odmoriti, a cijela lokacija je dobro trasirana i u ljetnim mjesecima je idealna za porodični vikend odmor u prirodi.

Fojnica je izuzetno lijep gradić i njena okolina zaista nudi pregršt prirodnih ljepota. Slapovi na Kozici su samo jedan od njih.

Foto: Boris Trogrančić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Modrić i Gvardiol kandidati za najboljih 11 na svijetu

Kiseljačke trojke danas slave drugi rođendan!