Sjednica Središnje uprave HKD Napredak održana u Beču

Beč – Podružnica HKD Napredak u Beču bila je 24. listopada domaćini 18. sjednice Središnje uprave najvećega kulturnoga društva u Hrvata. U svečarskome tonu obilježavanja dva desetljeća postojanja bečke podružnice, Napretkovci su razgovarali o aktualnim izazovima s kojima se Društvo susreće pri njegovanju i očuvanju hrvatskoga kulturnoga identiteta.

Na početku sjednice, koja je održana pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak mons. dr. Franje Topića, nazočne je članove Središnje uprave pozdravio mjesni župnik preč. Martin Rupprecht koji upravlja i prostorijama gdje se nalazi bečka podružnica Napretka.

Izražavajući radost što župna crkva Marije Kraljice mučenika i njezini popratni prostori mogu pružiti domaćinstvo ovom Društvu, istaknuo je dobru suradnju s hrvatskom zajednicom.

U znak zahvalnosti za dobru suradnju i potporu predsjednik bečke podružnice Napretka prof. Filip Zloušić domaćinu je darovao zahvalnicu i potkovano uskrsno jaje s logotipom Društva.

Napretkovci su potom u trosatnoj sjednici razgovarali o aktualnim problemima koji se tiču poslovanja od kojih bi se Napredak trebao financirati; o budućem modelu stipendiranja te o izazovima na području realizacije kulturnih projekata i suradnji.

Predsjednik mons. Dr. Topić upoznao je članove Središnje uprave kako je HKD Napredak zajedno s talijanskim  organizacijom Movimento Cristiano Lavoratori (MCL), pozvan u audijenciju kod pape Franje 16. siječnja 2016. godine u Vatikan.

HKD Napredak
Služba za odnose s javnošću

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

BIDAI Unplugged

BIDAI UNPLUGGED @ Pivnica i rakijarnica “Kod crnog mačka”

Policija

U Vitezu ukraden Volkswagen “Golf 2”