Sestre iz Benina trebaju našu pomoć kako više ne bi radile u mraku – pokažimo im da nisu same

Misionar Krvi Kristove Stjepan Ivan Horvat na svojoj je Facebook stranici pozvao na humanitarnu pomoć časnim sestrama koje djeluju u misiji u Beninu. Naime, zbog nestašice dizela sestre se suočavaju s manjkom struje i vrlo teškim radnim uvjetima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

 

DRAGI LJUDI, TREBAMO VAŠU POMOĆ! MISIJA U BENINU NAŠLA SE U POTEŠKOĆAMA ZBOG NESTAŠICE DIZELA.

Tri ambulante koje vode sestre nalaze se u selima gdje nema struje. Pružanje njege bolesnicima, prvenstveno djeci, u zadnje vrijeme je poprilično otežano jer od početka rata u Ukrajini često ne mogu nabaviti gorivo (a i kada ga nađemo užasno je skupo) kako bi naši generatori omogućili električnu energiju te kako bi sestre neometano mogle vaditi krv, davati venozno lijekove, infuziju. Tako da nam za osvjetljenje koriste mobiteli i kada se oni isprazne, samo svijeće.

Malenoj djeci je vrlo teško naći venu u mraku, iako su oni pravi mali heroji kada ih malarija pokosi, lijekovi moraju brzo doći u organizam kako bi se izbjegli malarični šokovi i potencijalne smrti. Želja nam je nabaviti nekoliko solarnih ploča i konvertore kako bi omogućili sestrama dovoljno jako svijetlo u ambulantama za kvalitetniji rad s djecom. Procjena troškova je oko 35 000 kuna.

Račun u Hrvatskoj je u PBZ-u.

Ivančica Fulir, Durmitorska 4, 10 000 Zagreb

IBAN: HR6623400093211466408

SWIFT: PBZGHR2X

Opis plaćanja: Za ambulantu

Poziv na broj: stavite datum

EVO PRILIKE ZA LJUBAV! AKO NAS DOVOLJNO SA PO PAR KUNA POMOGNE OVO VELIKO DJELO, UVELIKE ĆEMO IM OLAKŠATI RAD, A I POMOĆI MNOGIM KORISNICIMA OVIH AMBULANTI.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO: Održan godišnji koncert Osnovne glazbene škole “Jakov Gotovac” Busovača

Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati