Nedjelja, 2 listopada, 2022

Selvedin ef. Imamović zahvalan susjedima: Svećenik na službi u Vatikanu s ocem popravio krov džamije

Pročitajte i ovo

 
Lijepa priča dolazi iz malog mjesta Šćipe kod Prozora/Rame. Naime, predulaz Skenderpašine džamije u ovom naselju duže vrijeme je prokišnjavao, a pokušaji da se to sanira nisu urodili plodom.

Lijepa suradnja

Međutim, pojavio se jedan dobročinitelj Slavko Jurić, koji je, sa sinom Brankom, svećenikom koji je na službi u Vatikanu, popravio krov. Ovo je za „Avaz“ kazao Selvedin ef. Imamović, imam u Šćipama.

– Radi se o staroj džamiji. Mi smo naknadno sagradili predulaz koji nije bio baš dobro urađen. Prokišnjavao je. To je vidio i Slavko Jurić, koji je prije tri godine dolazio u selo, gdje ima kuću. Nešto smo pričali po pitanju ovog predulaza i on se sam ponudio da donese materijal iz Austrije, koji je preskup, i rekao da ne radimo ništa. Tako se desila korona koja je usporila te radove – kaže ef. Imamović.

Dodaje kako je prošli mjesec, zahvaljujući Slavku i njegovom sinu Branku, urađen prvi premaz krova, a u ponedjeljak drugi. Krov je sada osiguran i nema straha od prokišnjavanja.

– S Brankom, sinom Slavka, u lijepim sam odnosima. Kad god je u ovom kraju, svratim ja kod njega na kavu, on kod mene, tako da imamo lijepu suradnju. Ovim činom poslana je lijepa priča u javnost, pogotovo jer kod nas, u Prozoru, još ima dosta tih usijanih glava – govori ef. Imamović te ističe kako su u obitelji Jurić fini ljudi s kojima se može raditi i pričati.

Održali riječ

Slavko se umirovio i trenutno živi u Prozoru/Rami.

– I tako su Jurići održali riječ i pokazali da je ova lijepa zemlja oduvijek imala i, uz Božiju pomoć, imat će dobre ljude, bez obzira na vjeru i naciju. Hvala Slavku i njegovom sinu, svećeniku Branku. Bog vas nagradio i dobro vam dao – kazao je ef. Imamović.

Građena 1498. godine

– Džamija je, prema nekim spisima koje imamo, stara stoljećima. Spominje se da je građena davne 1498. godine. Poslije rata ona je malo obnavljana. Moram naglasiti da nije devastirana tijekom rata, nego je od starosti počela propadati – kazao je Selvedin ef. Imamović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vitez: U pucnjavi ozlijeđene dvije osobe, policija traga za počiniteljima

Obojica su smješteni na liječenje u Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić Dvije osobe ozlijeđene su u pucnjavi koja se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo