spot_img

Sebija ostaje bez diplome?!

Nakon što je Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u okviru provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Sebije Izetbegović dala službeni prijedlog da se poništi diploma, objavio je portal Dnevnog avaza navodeći kako je dokument potpisalo osam članova povjerenstva.

Inače, povjerenstvo predvodi Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Članovi su Rasim Muratović, predsjednik Vijeća grupacije društvenih nauka, Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, Samir Dolarević, predsjednik Vijeća Grupacije tehničkih nauka, Nusret Drešković sa PMF-a ispred biotehničkih nauka, Ališer Sijarić ispred Grupacije umjetnosti, Kenan Filipović, generalni sekretar UNSA, Vesna Lazić, tajnica Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

Prijedlog o poništenju diplome nije potpisao samo Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, međutim, kako je potvrđeno za Avaz, on je suglasan s odlukom, ali dokument još nije potpisao.

Naime, na posljednjoj sjednici Komisija uputila je službeni prijedlog da se poništava diploma o postdiplomskom studiju direktorice KCUS-a. Posljedično, ovo po automatizmu znači da se Sebiji Izetbegović poništavaju ranije ostvareni statusi magistra, docenta i da joj se poništavaju i doktorat, i status profesora na Univerzitetu u Sarajevu.

Skroman prosjek

Shodno zakonu prijedlog Komisije analizu prikupljene dokumentacije, bit će upućen Senatu univerziteta i rektoratu . Praktično, ako se zna da Tužiteljstvo KS vodi i druge istrage, da se naslutiti da će Sebiji Izetbegović možda ostati samo titula završenog studenta medicine. Kao što je poznato, ona je sa skromnim prosjekom, medicinski fakultet završila nakon 11 godina studiranja.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti