ŠATRO INFO: Not My President novi predsjedavajući Predsjedništva BiH

0
46
Dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 20. jula, po načelu rotacije tri člana, u narednih osam mjeseci preuzima Not My President. On je prilikom preuzimanja štafete rekao da će se truditi da opravda podršku nešto manje od deset posto birača koji ga ne zovu Not My President.

“Bosna i Hercegovina mora biti na prvom mjestu. Mi koji smo pravo iz rovova sjeli u ove fotelje moramo nastaviti da se za svaki pedalj ove zemlje, ali i svakog stanovnika ove zemlje, pa i svakog Hrvata, borimo jednako. Pa šta, mislite da ću se ja boriti za tamo nekog Hrvata u Posušju više nego za nekog Hrvata u Zenici ili Sarajevu, ma hajte molim vas”, rekao je Not My President.

Prije njega, dužnost predsjedavajućeg obnašao je Milorad Dodik, iz srpskih redova. Njega također Not My Presidentom smatra veći dio stanovništva Bosne i Hercegovine, kao i onog iz bošnjačkih redova.

Međutim, Dodik će prilikom primopredaje dužnosti povući vitalni nacionalni interes. Kaže, neće dozvoliti da u narednih osam mjeseci zbog neprincipijelne, neodgovorne i sarajevske politike ispašta onaj dio populacije koji Not My Presidenta smatra Not My Presidentom. Uputio je Narodnoj skupštini Republike Srpske poziv za hitnu sjednicu o ovoj temi.

U ekskluzivnom intervjuu prilikom preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg, na pitanje novinara da javnosti predstavi program i prioritete rada u neradnim mjesecima, Not My President je rekao: “Ne znam Senade. Otkud znam”.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karatkera, preuzet s portal ŠATRO.INFO