spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

SARAJEVSKA TVRTKA JEDINA U REGIJI PRAVI IGRAČKE “ZA SPAS PLANETA”

Sarajevska tvrtka Bioplastic Toys BiH bavi se proizvodnjom i prodajom igračaka od bioplastike. Osnovana je u rujnu 2021. godine, a pokrenuta je dvostrukom ambicijom – osigurati djeci svijeta pristup zdravim i kvalitetnim igračkama i doprinijeti zaštiti planeta od zagađenja.

– Više nego samo proizvođač igračaka, mi smo pokretač pozitivne promjene – kaže za biznisinfo.ba osnivač kompanije Kenan Piro. Ovaj mladi poduzetnik od 18. godine putuje i stječe nova iskustva diljem svijeta, što ga je navelo na razmišljanje da ovu inovativnu ideju razvije u BiH. Danas je Bioplastic Toys BiH jedina tvrtka u okruženju i šire koja proizvodi igračke 100 posto od bioplastike, bez dodanih metala ili plastike od kancerogenih izvora. Jedinstveni su po tome što za izradu igračaka koriste materijale kao što su kukuruzni škrob, šećerna trska, grah… Pitali smo Piru kako izgleda proces izrade igračaka od takvih materijala.

– Proizvodnja igračaka odvija se kroz besprijekoran proces, bez generiranja otpada ili toksičnih tvari. Naša posvećenost očuvanju okoliša i zdravlju zajednice odražava se u svakom koraku proizvodnog lanca, težeći čistoći i optimalnom korištenju prirodnih resursa. Naša predanost održivosti nije samo odgovornost već i strast. Imajući na umu važnost zaštite okoliša za buduće generacije, fokusiramo se na kreiranje igračaka koje ne samo što potiču igru već i promoviraju zdravstveni i ekološki osviješten način života – kazao je Piro.

Materijali koje koriste su ekvivalentni konvencionalnoj plastici, ali se ističu po izvorima odakle potječu. Pomno odabrani resursi ne samo da su ekološki prihvatljivi već i proizvode materijal koji je u potpunosti siguran za upotrebu. Time postižu ne samo ekološki osviještenu proizvodnju već i podržavaju zdravstvene standarde.

Igračke proizvedene u Bioplastic Toysu BiH mogu se pronaći na njihovoj mrežnoj stranici, Instagram i Facebook stranici, kao i na platformi Orea.ba, a kompanija je trenutačno i u fazi pronalaska partnera s kojim planira izaći na europsko i globalno tržište. A iza uspjeha Bioplastic Toysa BiH stoji i jedinstven moto – “Save the Planet from Pollution”. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM