spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Roditelji ogorčeni što sa svojom neodgojenom djecom moraju biti u izolaciji

Mnogobrojni roditelji diljem Bosne i Hercegovine apeluju na vladajuće strukture da dopuste djeci mlađoj od osamnaest godina da izađu iz kuće. Podsjećamo, već dvije sedmice roditelji diljem BiH su prisiljeni da trpe djecu koju su napravili, jer je izlazak svim osobama mlađim od osamnaest godina i starijim od 65 zabranjen.

“Ja više ovo izdržati ne mogu. Ovo stvarno nije humano! Nigdje na svijetu se nisu donosile ove mjere, samo se mi nešto pravimo najpametniji! Pa pogledajte Italiju, Španiju, Kinu, nijedna od ovih država nije kršila ustavom zagarantovana prava svojih građana niti ih je tjerala da danima sjede u kući sa svojom djecom. Nemojte me pogrešno shvatiti, volim ja svoju djecu, sve je to ok, ali brate mili, što je previše, previše je. Pa ako je suđeno da se nešto desi, desit će se, mi ovako ugrožavamo njihov i psihički i fizički razvoj, a da ne govorimo o nama, roditeljima, koji smo najviše pogođeni ovako rigoroznim mjerama. Djeca su djeca i ona ne smiju biti u izolaciji. Vidite da u svijetu nema puno slučajeva zaraze djece, mislim nije smrtnost visoka, a djeca to samo mogu prenijeti, nije ništa strašno. Neka penzionera kućama, a vi djecu političari malo pustite vani da i mi dušama dahnemo” – izjavila je za portal predsjednica Udruženja “Djeca su divna al’ ne po cijeli dan”, Enisa Nervoza.

Iz Udruženja su najavili da je već pokrenuta peticija za ukidanje ovako rigoroznih mjera koje su uvedene u posljednje dvije sedmice, a ukoliko ista ne urodi plodom, najavljuju se i rigoroznije akcije umornih roditelja nevaspitane djece.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je s portala SATRO.INFO.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM