Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

REZULTATI ANKETE Pitali smo vas za koga ćete glasati, ovo su vaši odgovori!

Pročitajte i ovo

Opći izbori u Bosni i Hercegovini raspisani su početkom ovog mjeseca. Stoga smo i mi kao medij odlučili pitati čitatelje za koju će političku stranku glasati.

Anketa je dostupna na web dijelu našeg grad-busovaca.com portala, a u anketi se do sad izjasnilo nešto manje od 1100 čitatelja.

Najviše čitatelja, njih 30,6%, se izjasnio da će glasati za HDZ BiH. Na drugom mjestu je SDA sa 15%, a slijede HDZ 1990 sa 10,1%, potom SDP sa 8,7%, DF Željko Komšić sa 7,3% te NIP sa 5,8%. Od ostalih stranaka koje prelaze izborni prag tu su još HRS sa 4,3% te SBB sa 4,1%. Ispod praga su BHI Kasumović Fuad, Naša stranka, NES, Mirsad Hadžikadić, Stranka za BiH, BOSS Mirnes Ajanović i SD BiH.

Ukupno gledano, stranke sa hrvatskim predznakom, dobile su 45% glasova, a ostale političke stranke 55% glasova. Ponuđene političke opcije su one koje su se prijavile za Sabor ŽSB.

Podsjetimo, opći izbori u BiH raspisani su za 2. listopada.

Na općim izborima stanovnici BiH biraju članove Predsjedništva i zastupnike u Parlamentarnoj skupštini BiH, zastupnike u parlamentima entiteta Republika Srpska i Federacija BiH te zastupnike u deset županija u Federaciji BiH.

Oni koji se do sad nisu izjasnili u anketi grad-busovaca.com portala, to mogu učiniti u nastavku. Uz anketu gdje glasate za političke stranke, od danas je dostupna i anketa za članova Predsjedništva BiH.

[socialpoll id=”2868386″]

[socialpoll id=”2864390″]

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo