spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Radnici “Robota” u bh. gradu kolektivno dali otkaz!

Nakon odluke uprave firme “Robot” iz Sarajeva da smjeni Aleksandra Jevtića sa mjesta šefa poslovnice, Aleksandar je dao otkaz, a zatim je 28 radnika stalo uz njega i podnijelo ostavku. Nešto manje od 5 radnika je ostalo da radi.

“Od 2. mjeseca smo se trudili, ostajali od jutra do mraka da bi pokrenuli Robot u Zvornik u. Davali smo svoj maksimum, da bi jedna osoba počela da iznosi razne neistine, snima šefa i nas radnike i sve to šalje direktoru.

Uprava je povjerovala polupismenom čovjeku koji ne zna uključiti računa, a da pritom nas radnike nisu pitali za mišljenje. Napravili popis, popis dobro prošao, pa od muke jer ne znaju šta će više, pošalju nam unutrašnju kontrolu, a kad je i to dobro prošlo i nisu mogli šefu ništa da nađu, da mu daju otkaz, oni ga smjenjuju na nižu funkciju pod izgovorom “da su loši međuljudski odnosi”.

Šef Aleksandar Jevtić napušta posao, a nas 28 kreće za njim. To najbolje govori kakvi su međuljudski ondnosi u kolektivu. Čistog obraza smo otišli a njima neka je na čast ” – ovako je za portal Drinamedia.net pisala jedna od radnica

“Nepravedno su htjeli da me smjene i kazne, a nisu imali nikakav precizan razlog, u tome su im pomogali ljudi iz firme, njih dvojica-trojica, ali to govori o njima kakvi su. To su radnici prepoznali i stali uz mene” Izjavio je Aleksandar Jevtić.

U vremenima gdje vlada velika ekonomska kriza, neizvjesnost, vjerujemo da su mnogi od ovih radnika kreditno zaduženi i jedva spajaju “kraj s krajem” velika je stvar, reklo bi se podvig stati uz šefa, podržati ga, pa čak ostati bez “hljeba” štiteći ga.

Sa portala Drinamedia su pisali direktoru “Robota” i nadamo se da će odgovoriti kako bi čuli njihovu stranu priče.

Izvor: DRINAMEDIA.net

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti