spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Putin: Ekonomski blitzkrieg protiv Rusije nema šanse za uspjeh, EU će izgubiti 400 milijardi dolara

Ruski predsjednik Vladimir Putin sudjeluje na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Petersburgu gdje je održao i govor
Putin je odmah na početku govora žestoko napao SAD, prozvavši Amerikance da smatraju ‘da ih je Bog poslao na Zemlju sa svojim svetim interesima’.

Kazao je da su pokušaji Washingtona da ‘zabije posljednji čavao u lijes’ ruskog gospodarstva sankcijama propali.

Putin tvrdi da je Rusija sada prevladala vrhunac inflacije te je rublju proglasio robusnom, dodajući: ‘Ništa više neće biti kao što je bilo u globalnoj politici.’

Zapad je optužio da još razmišlja u terminima 20- stoljeća, dodavši da SAD i Europa druge države tretiraju kao svoje kolonije. Tvrdi da pokušavaju izolirati ili poništiti ‘pogrešne’ države.

Putin tvrdi da će EU izgubiti 400 milijardi dolara kao rezultat teških sankcija Rusiji, nazivajući te mjere ‘mačem s dvije oštrice’.

‘Ekonomski blitzkrieg protiv Rusije nema šanse za uspjeh’, rekao je Putin na forumu, podsjećajući da Rusija nije jedino područje koje je patilo. ‘Eurozona je također imala ogromnu inflaciju od početka Specijalne operacije. Europske zemlje su same zadale ozbiljan udarac vlastitom gospodarstvu’, rekao je.

Putin je optužio Zapad da koristi rat kao ‘žicu spasa’ kako bi ‘sakrio svoje ekonomske pogrešne proračune’

Govoreći o ratu u Ukrajini, ponovno je poručio da će ruske snage pobijediti. ‘Svi zadaci specijalne operacije će, naravno, biti riješeni. A jamstvo toga su hrabrost i herojstvo naših vojnika’, rekao je Putin.

Putin je ustvrdio da je ruska ‘specijalna vojna operacija’ u Ukrajini opravdana jer ‘su bili prisiljeni na nju’

Ruski predsjednik inzistira da je cilj invazije bio da se zaštiti narod Donbasa – ‘naš narod’ – od onoga za što tvrdi, bez dokaza, da je ‘genocid’.

‘Pravi uspjeh je moguć samo kada se pobrinete da vaša budućnost i budućnost vaše djece budu vezani uz domovinu’, rekao je Putin.

U svom govoru je proglasio kraj ‘ere unipolarnog svijeta’.

‘Kad su pobijedile u Hladnom ratu, Sjedinjene Amerčke države su se proglasile božjim predstavnicima na zemlji, ljudima koji nemaju odgovornosti – samo interese. Oni su te interese proglasili svetima. Sada je to jednosmjerni promet, koji svijet čini nestabilnim’, kazao je Putin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti