spot_img

Provincijal Bosne Srebrene posjetio posjetio novu misiju u Zambiji (FOTO)

Nakon što su zajedno boravili u Ruandi, u Centru Otac Vjeko, gdje su sudjelovali u programu obilježavanja 25 godina od smrti fra Vjeke Ćurića, naš fra Ivica Perić vratio se u svoju misiju u Zambiji gdje su s njim u svoj prvi posjet Mwakapanduli stigli i fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene, fra Vinko Sičaja, definitor i ekonom te fra Stipo Karajica, gvardijan samostana u Zagrebu.

Fra Ivicini gosti imali su priliku vidjeti kako se nova župa gradi od nule, na 56 hektara zemlje, bez struje i vode.

U Mwakapanduli smo do sad već izgradili društveni dom, odnosno višenamjensku dvoranu, koja trenutno služi za obuku budućih učitelja praktične nastave krojenja i šivanja. U izgradnji je i zgrada samostana, kako bi se povećao smještajni kapacitet za one ljude koji će u misiju doći pomoći svojim znanjem i vještinama. Postavljeni su solarni paneli te cisterne za vodu.

Fra Ivicini gosti iz provincije Bosne Srebrene nisu skrivali zadovoljstvo i ponos zbog svega što je fra Ivica napravio u dalekoj Africi, a za sve planirane projekte u Zambiji najavili su i svoju veliku potporu.

“Fra Ivicina energija i bogatstvo ideja, kao i način na koji sve to realizira, mogu biti pokazatelj svima kako se upornošću i ljubavlju sve može napraviti. Čak i velika odricanja zbog života na prostoru na kojem nema ni elementarnih uvjeta za život, barem onakvih na koje smo mi navikli u Europi, nisu prepreka ostvarenju fra Ivicinih ciljeva”, rekli su fra Ivicini gosti.

Hvala im na posjetu, a uopće ne sumnjamo da će, sljedeći puta kad dođu, zateći jedno puno izgrađenije selo, jednu novu Mwakapandulu, baš kao što je za svog misionarskog puta fra Ivica izmijenio već na bolje selo Rushooka u Ugandi i Kivumu u Ruandi.

Maja Garmaz

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti