Utorak, 5 srpnja, 2022

Protiv Vitežanina podignuta optužnica – kazneno djelo prevare

Pročitajte i ovo

Županijsko tužiteljstvo Županije Središnja Bosna podiglo je optužnicu protiv Benjamina Bektaša zbog izvršenog kaznenog djela prijevare iz čl. 294. stavak 1. Kaznenog zakona FBiH. Predmetna optužnica je u cijelosti potvrđena od strane Općinskog suda u Travniku.

Naime, optuženom se stavlja na teret da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi doveo u zabludu hrvatsku državljanku, J.B., da na štetu svoje imovine isplati određeni novčani iznos, tako što je na hrvatskom Internet oglasniku Njuškalo objavio oglas da firma GL LOOGISTIX d.o.o. iz Viteza, čiji je on direktor, prodaje pelet na području Republike Hrvatske.

Nakon što je stupio u kontakt s oštećenom J.B., doveo je u zabludu da će joj isporučiti pelet nakon što uplati novac, pa je tako oštećena J.B., u uvjerenju da će joj isporučiti devet paleta peleta nakon što izvrši uplatu po fakturi koja je dostavljena putem e-maila od strane firme GLS LOOGISTIX i to faktura u iznosu od 1.260,00 eura, po kojoj fakturi je oštećena dana 8.3.2021. godine u poštanskom uredu Ivanić Gradu R Hrvatska posredstvom Međunarodne poštanske uputnice, na ime Benjamin Bektaš, uplatila iznos od 9.630.00 kn, kojeg je osumnjičeni Benjamin Bektaš podigao istog dana u poslovnici HP d.o.o. Mostar, u Vitezu, nakon čega isti u dogovorenom roku nije nikad izvršio isporuku robe niti je vratio primljeni novac.

Benjamin Bektaš optužen je da je počinio kazneno djelo Prijevare iz članka 294. stavak 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine za koje je propisana kazna zatvora do tri godine. NAPOMENA: Osoba na koju se odnosi vijest i informacija iz Županijskog tužiteljstva Travnik ima status osumnjičene ili optužene osobe. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata

Pred nama su duge i tople ljetne noći. Postoji li bolji način za uživanje u njima, nego uz dobar...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo