spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Protekli vikend u Središnjoj Bosni 12 prometnih nezgoda, smrtno stradala jedna osoba!

Tijekom proteklog vikenda na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 21.01.2023. godine oko 21,00 sati u Ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe H.M. rođen 2004.godine iz Visokog. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 22.01.2023. godine oko 22,00 sati u mjestu Divjak, općina Vitez, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Peugeot, kojim je upravljao A.S. rođen 1989.godine iz Viteza. Prilikom kontrole, isti je dobrovoljno predao jedan zamotuljak sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, dok je 6 osoba zadobilo teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 22.01.2023.godine oko 22,40 sati na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su sudjelovali:

putničko motorno vozilo marke VW Golf, kojim je upravljao M.D. rođen 1987.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.J. rođen 1971.godine, obojica iz Bugojna i

putničko motorno vozilo marke BMW, kojim je upravljao N.D. rođen 1992.godine, u kojem su se nalazila 3 putnika, svi iz Donjeg Vakufa.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao suvozač u vozilu Golf, dok su ostali sudionici zadobili tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 701 prekršajni nalog, od kojih je 315 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača,od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjena zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM