spot_img

Proslava patrona u župi sv. Ilije Proroka – Solakova kula

Ove godine u župi sv. Ilije Proroka – Solakova kula, u periodu kada župa proslavlja svog nebeskog zaštitnika, bit će upriličeno dvostruko slavlje.

Proslava započinje u subotu, 20. srpnja, na blagdan svetog Ilije, kada će na Barama, gdje je filijalna crkva sv. Petra i Pavla, biti upriličen susret duhovnih zvanja s područja župe.

U nedjelju, 21. srpnja svečanu misu, nakon molitve krunice i prigode za ispovijed, s početkom u 11 sati predvodi mons. Pero Sudar, biskup u miru.

Nakon svete mise druženje će se nastaviti uz pjesmu i bećarac.

Župnik don Marin Marić u svom pozivu podsjeća da ove godine župljani obilježavaju trideset i jednu godinu od egzodusa katolika iz svoje župe, te poziva sve da im se pridruže. „Svi ste srdačno pozvani na Solakovu Kulu da s nama proslavite ove važne trenutke. Sveti Ilija, moli za nas!”, poručuje u pozivu župnik don Marin.

Iako se blagdan sv. Ilije Proroka slavi 20. srpnja, budući da je župa potpuno raseljena, proslava patrona se posljednjih godina premješta u najbližu nedjelju poradi onih koji dolaze iz dalekih krajeva u svoju župu.(kta)

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti