Prof.dr. Mirko Puljić, rektor Sveučilišta „VITEZ“: „I dalje je evidentan nepravedan odnos društva prema studentima privatnih sveučilišta, u odnosu na one koji se obrazuju u javnim visokoobrazovnim ustanovama“

0
57
U povodu obilježavanja 10. obljetnice osnutka i rada Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u petak je održan „Susret s novinarima“, organiziran kako bismo se medijima i novinarima zahvalili na suradnji ostvarenoj tijekom ove kalendarske godine.

Pozdravljajući novinare rektor, prof.dr. Mirko Puljić, upoznao ih je s aktivnostima Sveučilišta „VITEZ“, realiziranim tijekom ove godine te s budućim planovima.

Tijekom razgovora još jednom je istaknuo kako je i dalje evidentan, po njegovim riječima, „nepravedan odnos društvene zajednice prema studentima privatnih visokoobrazovnih ustanova, u odnosu na javne“.

Naime, društvo je još uvijek rezervirano prema studentima privatnih fakulteta i pristupa im sa svojevrsnim predrasudama, za razliku od studenata koji se obrazuju na javnim fakultetima.

Unatoč tome, prof.dr. Mirko Puljić, koji je i predsjednik Asocijacije rektora privatnih sveučilišta, ponovno je izrazio spremnost na suradnju između privatnog i javnog sektora u visokom obrazovanju kako bi studenti imali ujednačeniji tretman.

Inače, tijekom dvodnevnog obilježavanja prvog jubileja Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, organiziran je i Okrugli stol o temi „Obrazovanje za potrebe tržišta rada“, na kojem su, uz profesore i asistente ove visokoobrazovne ustanove, sudjelovali i predstavnici gospodarske zajednice.

Također, u obilježavanje 10. obljetnice osnutka i rada Sveučilišta „VITEZ“ uključili su se i studenti, organizirajući debatu pod nazivom „Ostanak ili odlazak“, gorućim pitanjima s kojima se suočava bh-a društvo.

U subotu, 8. prosinca, u zgradi Sveučilišta „VITEZ“ u Travniku bit će održana zajednička Svečana sjednica Upravnog odbora i Senata tijekom koje će se promovirati monografija i strategija razvoja ove visokoobrazovne ustanove, a zatim će uslijediti promocija doktora/ica znanosti.

U večernjim satima najavljeno je svečano otvorenje izložbe knjiga našeg knjižničnog fonda te izložbe slika Radivoja Lješića, akademskog slikara iz Travnika.