Kći silovao pod prijetnjom smrću i dobio 13 godina

U presudi se navodi da je Rajko D. počinio silovanje, obljubu i spolno nasilje nad nemoćnom i maloljetnom osobom

Rajko D. (57) iz Prijedora pravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog spolnog nasilja i silovanja svoje kćeri. Ovom kaznom potvrđena je prvostupanjska presuda Okružnog suda u Banjoj Luci. Tajnica Vrhovnog suda RS-a Jelena Despotović objasnila je da je vijeće potvrdilo prvostupanjsku presudu nakon što je odbilo kao neosnovane žalbe obrane. U presudi se navodi da je Rajko D. počinio silovanje, obljubu i spolno nasilje nad nemoćnom i maloljetnom osobom. Ova djela je činio od 2004. do studenoga 2014. godine.

Njega je Okružno tužiteljstvo sumnjičilo da je spolno nasilje počinio nad dvije kćeri, ali je optužnica izmijenjena tijekom suđenja 22. lipnja ove godine. Tim izmjenama on je optužen da je počinio silovanje i spolno nasilje nad starijom kćeri. Prema neslužbenim informacijama, Rajko D. je kćer počeo zlostavljati u vrijeme dok je još bila maloljetna. Prijetio joj je da nikome ne smije ništa reći jer će je u suprotnom ubiti. On je navodno vrijeđao i mlađu kćer.

Izvor blizak istrazi je ranije rekao da su istražitelji za slučaj doznali zahvaljujući prijateljici zlostavljane djevojke koja je preko društvenih mreža progovorila o onome što se događa u toj obitelji. Nakon toga, osumnjičeni otac je uhićen 18. studenoga prošle godine, a dan kasnije mu je određen pritvor u kojem se i sada nalazi. Nedavno se sličan slučaj, koji nije još dobio sudski epilog, dogodio na području Dervente.

Policija iz ovog grada je 4. studenoga uhitila Z. Đ. iz Lupljanice kod Dervente zbog sumnje da je u protekloj godini više puta silovao svoju kćer (15). Ova dva slučaja nisu jedini primjeri obiteljskog nasilja nad djecom. Tijekom 2013. godine javnost je šokirao slučaj iz Banje Luke kada je policija uhitila D. M. zbog sumnje da je silovao osmogodišnju kćer. Taj otac nasilnik osuđen je na 15 godina zatvora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Novac od klađenja za liječenje bolesne djece

Novac od klađenja za liječenje bolesne djece

Koncert Balaševića

‘S Bogom nemam problema, s Bošnjacima imam drugu priču’