Prijedor: Poplavljeno više od 200 stambenih objekata

Martić kaže da su besanu noć proveli stanovnici Prijedora, ali da je najveći dio vode ispumpan.

Voditelj Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić za RTRS izjavio je da usprkos poplavama koje su se dogodile u Prijedoru, nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Istaknuo je da je prvi zadatak jutros da se izvrši popravak nasipa, te obilazak naselja i praćenje stanja na terenu.

Martić navodi da za sada preciznu informaciju o poplavljenim objektima nemaju, ali da je poplavljeno više od 200 stambenih objekata.

Podsjećamo, ulice i podrumske prostorije na više lokacija u Prijedoru poplavljene su uslijed obilnih padalina, a vatrogasci, ekipe civilne zaštite i građevinska mehanizacija su na terenu, izjavio je za Srnu jučer Draško Đenadija iz Odsjeka civilne zaštite.

Velika količina

Đenadija je sinoć rekao da je zatvoren promet na dubičkoj cesti u blizini sportske dvorane na Urijama i da je došlo do prelijevanja vode preko puta za Palančište, te da nema poplavljenih domaćinstava u stambenom dijelu.

– Uzrok je velika količina padalina u kratkom vremenu i nedovoljan kapacitet slivnika da prime tu količinu. Veliki vodostaji nisu se izlili, rijeke su u koritima i od njih za sada opasnost ne prijeti – rekao je Đenadija.

On je naveo da se prave privremeni nasipi, postavljaju vreće s pijeskom i ispumpava voda iz podrumskih prostorija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cijene sve veće: Meso za većinu postalo luksuz

Posveta jedine župne crkve Bl. Alojzija Stepinca u BiH