Prijatelji se opraštaju od poginulog Hrvata, pojavljuju se detalji i o pilotu

Sladojević je dugi niz godina živio i radio u Njemačkoj. Bio je dugogodišnji dopredsjednik, a prije toga i igrač nogometnog kluba Croatia Stuttgart. Osim što je bio član, igrač i dopredsjednik tog kluba, obnašao je i funkciju blagajnika.

“Ovom prilikom obitelji izražavamo najiskreniju sućut te pružamo ruku u slučaju potrebe za bilo kakvom pomoći. U ovim teškim trenucima za sve nas koji smo poznavali Joška, ne preostaje nam ništa drugo nego da još jednom pokažemo zajedništvo i budemo podrška jedni drugima, a povrh svega da se nadamo da će naš dragi Joško gore negdje naći svoj vječni spokoj. Iako više nisi među nama, ostaješ dio nas, počivao u miru Božjem”, poručili su iz Croatije Stuttgart.

Pokojni Sladojević, koji je rodom iz Blata na Cetini, dugi niz godina radio je kao inženjer u Mercedesu. Prije nekoliko godina uzeo je otpremninu i vratio se u Hrvatsku.

Pilot je pak, kako pišu lokalni njemački mediji, bio član i zrakoplovnog kluba Bayer Leverkusen.

“Nadali smo se i strahovali s pilotovom obitelji, davali smo jedni drugima hrabrost i nadu u ovoj našoj obitelji sportskih letača, a sada su naši najgori strahovi potvrđeni i izgubili smo predanog člana naše letačke zajednice i dobrog prijatelja”, rekao je Reinhard Sablowski, predsjednik zrakoplovnog kluba Bayer.

Ne navevši identitet pilota koji je upravljao letjelicom, Sablowski je u razgovoru za portal Leverkusener Anzeiger kazao da je pilot iz Leverkusena odletio za Split u četvrtak i da je bilo planirano da se vrati u nedjelju.

“Bio je vrlo iskusan letač”, naglasio je Sablowski. Dodao je da su dirnuti predanošću hrvatskih spasilačkih službi.

“Potragu su zakomplicirali gusta kiša, magla i težak teren. Bez obzira na to, spasilačke službe nisu odustale ni navečer. Dobrovoljci i civili spontano su pješice i na off-road motociklima navečer otišli pokušati spasiti živote nepoznatih ljudi”, rekao je Sablowski.

Uzrok nesreće će, uz hrvatske službe, ustanoviti i njemački Savezni ured za istraživanje zrakoplovnih nesreća koji istražuje ne samo nesreće koje se dogode u Njemačkoj, nego i one koje se tiču letjelica koje su registrirane u toj zemlji. Cessna je pripadala klubu Bayer Leverkusen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Busovačke mažoretkinje briljirale u Mostaru!

FOTO: Rođen je i odrastao u Zagrebu, diplomirao mađarski jezik, a sad u Hercegovini s obitelji živi od uzgoja koza