spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Preminuo razbojnik kojeg je kod Cazina upucala žena kako bi spasila svog supruga

Kod Cazina se dogodilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Amir Porčić je zajedno sa svojim pomagačem upao u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili, a potom i vezali. Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima i iz pištolja upucala Nejada Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi te je preminuo u Županijskoj bolnici u Bihaću, saznaje Crna-Hronika.

Iza preminulog Nejada ostala je supruga Adisa, sin Ajan i kćerka Neja, a bit će sahranjen u četvrtak kod džamije Majetići.

Naime, u ovom se mjestu dogodilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Tom prilikom su supružnici Sakib i Hajrija koristili vatreno oružje braneći sebe, a žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu s jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

Mušku osobu su pred kućom napali spomenuti razbojnici i tom prilikom ga udarili pištoljem u glavu da bi ga pritom odvukli u kuću tražeći od njega novac, žena se navodno u tom trenutku nalazila na katu kuće i čula da se nešto čudno događa u kući pa je uzela pištolj i krenula niz stepenice

Jedan od razbojnika ju je primjetio i krenuo i nju onesposobiti ne sluteći da je ona naoružana.

U tom trenutku žena je vidjela što se događa u kući, potegla za pištolj i pucala u razbojnika kojeg je teško ranila, dok su se ostali razbojnici razbježali.

Ranjenog razbojnika su u teškom stanju odveli policijski službenici pa je prebačen u županijsku bolnicu Bihać.

Ostaje vidjeti kako će pravosudne ustanove tretirati cijeli ovaj slučaj, imajući na umu naše zakone i propise, no postoji mogućnost da se Hajrija osudi na pokušaj ubojstva razbojnika. Za ovo kazneno djelo Hajrija može završiti iza rešetaka i do nekoliko godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti