spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Preminuo dječak (5) kojeg su spasioci izvukli iz bunara u Maroku

Radilo se o delikatnoj operaciji spašavanja u kojoj je iskopano okno paralelno bunaru, a potom i horizontalni tunel da se dođe do dječaka.

Dječak Ryan čije je spašavanje danima pratio cijeli svijet, umro je, izvijestili su marokanski dužnosnici, prenose lokalni mediji.

Obavijest o smrti stigla je nedugo nakon što je dječak izvučen iz bunara i smješten u kola Hitne, nakon čega je mnoštvo koje se okupilo i čekalo izvlačenje dječaka pljeskalo i bacalo spasioce u zrak.

Nažalost, nedugo potom stigla je tužna vijest. Dječak nije preživio, objavila je kraljevska palača.

Podsjetimo, Rayan Awram je u utorak pao u 32 metara dubok bunar u selu Ighara u sjevernoj marokanskoj pokrajini Chefchaouen, a spasioci su od tada danonoćno pokušavali doprijeti do njega što je pratila čitava zemlja.

Radilo se o delikatnoj operaciji spašavanja u kojoj je iskopano okno paralelno bunaru, a potom i horizontalni tunel da se dođe do dječaka.

Kralj Mohamed poslao je sućut njegovim roditeljima, objavili su državni mediji.

Spasioci su pokušavali održati dječaka na životu dajući mu vode i zalihe kisika. Spustili su mu nadzornu kameru kako bi pratili njegovo zdravstveno stanje i komunicirali s njim. No napori za izvlačenje dječaka otežani su bili uskim otvorom suhe bušotine i krhkim tlom.

Državna novinska agencija MAP izvijestila je da su u petak navečer počeli kopati horizontalno i da je postignut napredak. Iskopana je rupa između bunara i paralelnog okna, objavila je agencija pozivajući se na neimenovanog lokalnog dužnosnika.

Akciju spašavanja usporavale su kamene barijere i djelomično urušavanje tla tijekom kopanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti