spot_img

Preminula sestra Ana Tikvić

U 93. godini života i 70. godini redovništva u Livnu, preminula je članica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije sestra Ana Tikvić, piše Nedjelja.ba..

S. Ana Tikvić rođena je 22. svibnja 1931. u Donjoj Skakavi, župa Poljaci (Brčko) u obitelji oca Franje i majke Ivke rođ. Tikvić kao prvo od 11 djece. Na krštenju su joj roditelji dali ime Mara.

U zajednicu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije primljena je u kandidaturu u franjevačkom samostanu u Visokom 20. siječnja 1949. U postulaturu je primljena u Sarajevu 14. veljače 1954., a u novicijat 14. kolovoza 1954. u Virovitici. Prve zavjete položila je 15. kolovoza 1955. u Virovitici, a doživotne 15. kolovoza 1958. u Visokom.

Veći dio radnog vijeka provela je radeći kućanske poslove u franjevačkim samostanima i župnim kućama u: Kraljevoj Sutjesci, Biloj kraj Livna, Vidošima, Tolisi, Čakovcu, Beogradu, Kotor Varošu, Cerniku, Gornjoj Tramošnici i Bugojnu. U samostanu na Gorici u Livnu kamo je poslana 2002. brinula je o urednosti rublja sve dok su joj snage dopuštale. Posljednjih nekoliko godina bila je na bolesničkoj postelji, potpuno ovisna o brizi sestara.

Preminula je na blagdan Sv. Mateja apostola, 21. rujna, objavljeno je na ssf.hr.

Sveta misa zadušnica za pokojnu s. Anu slavit će se u petak, 22. rujna u 12 sati u samostanskoj crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, a potom slijede sprovodni obredi na groblju Sv. Mihovila na Gorici.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti