Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Preminula liječnica bila je žrtva cyber nasilja? “To je nešto najgore što se može dogoditi bilo kome”

Pročitajte i ovo

Pekić – Semiz počinila je samoubojstvo u starom objektu nekadašnje bolnice Kasindol, ostavila je oproštajno pismo.

Brojni prijatelji i kolege opraštaju se od poznate liječnice Branke Pekić – Semiz, koja je počinila samoubojstvo u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu, a u više objava na društvenim mrežama ističe se da je Pekić – Semiz bila žrtva cyber nasilja.

– Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao podnijeti brutalni linč kojem si bila izložena proteklih mjeseci, a zdravstveni, pravni sustav nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uvjete da se obraniš od optužbi. Ima li liječnika koji radi, a da ne griješi? Nema. Treba li liječnik odgovarati za svoje greške? Treba.

Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Netko tko nije iz medicinske struke teško može shvatiti da je svaki slučaj drugačiji, da se u čovjeku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu prouzročiti fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan liječnik ne može utjecati.

Je li tom greškom, ako je bilo greške, trebalo zanemariti sve dobro što je ta liječnica uradila tijekom svog života! …Na nama ostaje da čuvamo uspomenu na tvoj lik i djelo i da pružimo snažan otpor cyber nasilju i onima koji su na ovako brutalan način zloupotrijebili javni prostor i doveli do gašenja jednog plemenitog života – navodi se u jednoj od objava kolege tragično preminule liječnice.

U objavi na Facebooku oglasila se i veleposlanica BiH u Grčkoj Milica Ristović – Krstić, koja navodi da je odlazak liječnice veliki gubitak za Istočno Sarajevo i bolnicu u kojoj je radila.

Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama – navela je Ristović – Krstić.

Iz policije su kratko potvrdili da je obavljen uviđaj, da je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela i da se u ovom slučaju radi o samoubojstvu.

Kako neslužbeno doznaje mondo.ba, Pekić – Semiz počinila je samoubojstvo u starom objektu nekadašnje bolnice Kasindol, te da je ostavila oproštajno pismo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici: Umjesto da se pristupilo integraciji bar nekih opravdanih hrvatskih zahtijeva oni prijete Hrvatima da će im uzeti 6...

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo