spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Preminula je Mara Bošnjak, majka Marinka Bošnjaka, jednog od heroja Domovinskog rata

U 82. godini života preminula je Mara Bošnjak, rođena Maričević iz Šćitova. Bit će pokopana u četvrtak 15. veljače u 14 sati na katoličkom groblju u Šćitovu.

Iza Mare Bošnjak ostala je brojna obitelj, među ostalm i sin i šest kćeri. Mara Bošnjak majka je i Marinka Bošnjaka, jednog od heroja Domovinskog rata iz Lepeničke doline koji je poginuo 16. lipnja 1993. godine. U vrijeme pogibije imao je tek 28 godina i bogato ratno iskustvo.

Ratni put Marinko Bošnjak je kao dragovoljac Domovinskog rara započeo u na ratištima u Republici Hrvatskoj kao pripadnik 1. Gardijske brigade „Tigrovi“. Po izbijanju rata u BiH 1992. kao pripadnik HVO-a staje u obranu BiH od srpske agresije boreći se na jajačkom i travničkom bojištu. Poginuo je u rodnoj Lepeničkoj dolini u sukobima između HVO-a i Armije R BiH.

Bio je dozapovjedik Brigade HVO „Josip ban Jelačić“, imao je čin pukovnika, a bogatim ratnim iskustvom i znanjem da je ogroman doprinos ne samo obrani već i ustroju postrojbi HVO-a u središnjoj Bosni . Više od 30 godina nakon njegove pogibije, preminula je i njegova majka Mara kojoj hrvatski narod ovih prostora, kao i svim majkama heroja, duguje neizmjernu zahvalnost.

artinfo.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM