spot_img

Preminula deseta žrtva masakra u beogradskoj školi

U dječjoj klinici Tiršova u Beogradu u ponedjeljak je preminula učenica osnovne škole ”Vladislav Ribnikar”, teško ranjena u pucnjavi kad je 3. svibnja njezin školski kolega ubio osmero učenika i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Djevojčica, koja je bila najteže ozlijeđena i liječnici su joj se danima borili za život, deseta je žrtva masakra u školi, nezapamćenog u suvremenoj povijesti Srbije.

Ona je u kliniku primljena s teškim ozljedama glave, a preminula je u ponedjeljak ujutro i pored hitne kirurške intervencije i svih poduzetih mjera intenzivnog liječenja, priopćilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministarica Danica Grujičić izrazila je sućut u svoje ime i u ime Ministarstva.

U pucnjavi u školi ubijeno je osmero učenika i čuvar škole, a sedmoro je bilo ranjeno, među kojima i nastavnica. Dječak ubojica je uhićen i smješten u dječju psihijatrijsku ustanovu jer s 13 godina nije kazneno odgovoran, a njegovom ocu određen je pritvor, prenosi Hina.

Dan kasnije uslijedila je druga masovna pucnjava u kojoj je stradalo osmero, a ranjeno je 14 osoba. Ubojica je uhićen i priznao je kazneno djelo, a par dana kasnije uhićen je i njegov otac kojem je zaplijenjen arsenal oružja.

U Srbiji je u tijeku predaja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava koje građani nelegalno posjeduju, a do nedjelje je predano 13.500 komada raznih vrsta oružja te deseci tisuća streljiva. Rok za tu kampanju istječe 8. lipnja kad je država najavila stroge kazne.

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti