spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Premijerom predstave „Moja mama je klinceza“ GKM-a Vitez spektakularno zaključeni kazališni dani u Vitezu

Na spektakularan način, premijernom izvedbom predstave „Moja mama je klinceza“ Gradskog kazališta mladih Vitez, sinoć su zaključeni 7. Dani kazališta „Vitez 2015“, koji su i ove godine imali međunarodni karakter.
„Vrhunsku izvedbu naših mladih glumaca, kojima je ovo ujedno i prva predstava na kazališnim daskama s oduševljenjem je pratila krcata kazališna dvorana u Vitezu. Želim čestitati ansamblu predstave, zajedno s redateljem Petrom Pejovićem, na još jednoj iznimno uspješnoj predstavi koju potpisuje naše kazalište. Hvala i publici na ogromnoj potpori, lijepo se svaki put nanovo uvjeriti koliko ljudi podržava to što radimo“, kazao je nakon predstave Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Što se dogodi kada djeca i roditelji zamjene uloge? Koliko uopće roditelji razumiju djecu, odnosno djeca roditelje? Odgovore na ova pitanja ponudila je nova predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, „Moja mama je klinceza“. Tekst autora Save Škobića režirao je Petar Pejović.

„Ovo je predstava koja je namijenjena prvenstveno mlađoj publici, ali jako smo sretni što su u njoj uživali i oni stariji. Presretan sam što sam uz sve ostale uloge u kazalištu proteklih desetak godina od glumca, tehničara, nosača i brojnih drugih uloga koje su svojstvene kazalištu dodao i ovu redatelja. Ovo je poseban trenutak za mene i raduje me da je sve ispalo odlično, bolje nego sam mogao i zamisliti“, kazao je Petar Pejović, redatelj predstave „Moja mama je klinceza“.

„U predstavi „Moja mama je klinceza“, GKM-a Vitez igraju: Monika Maros, Sara Šantić, Antonela Alilović, Kristina Lovrinović, Sunčica Strukar, Ines Pavlović, Berna Mišković. Autor teksta je Savo Škobić, redatelj predstave Petar Pejović. Za glazbu i svjetlo su zaduženi Mirna Matković i Antonela Lukić. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, grafičko oblikovanje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Premijerom predstave „Moja mama je klinceza“ zaključeni su najsadržajniji i najkvalitetniji kazališni dani u Vitezu. Dani kazališta ponudili su publici u Vitezu 17 predstava tijekom 25 dana, velik broj kazališnih radionica i okruglih stolova te nastupe više od 200 glumaca.

„Pohvale stižu sa svih strana, gosti su presretni nastupima i boravkom u Vitezu, a ono što je jednako bitno, publika je oduševljena izvedbama svih skupina na ovogodišnjim kazališnim danima. Usprkos teškom stanju u oblasti kulture uspjeli smo napraviti nikad bolje kazališne dane i svi smo zbog toga jako ponosni. Ja sam preponosan na sve naše članove, koji su dali izniman doprinos kako bi uspjeli realizirati ovogodišnji festival te im se ovim putem još jednom javno zahvaljujem. Hvala svima koji su pružili potporu na bilo koji način, a posebno publici koja nas je pratila tijekom proteklih 25 dana i, naravno, našim dragim gostima“, istaknuo je Ivan Sajević.

Posebnu zahvalu iz GKM-a Vitez uputili su najvjernijim posjetiteljima, a to su ove godine Klara i Vatroslav Matić, Marija Jablanović i Amar Čejvan. Ove godine uručena su i posebna priznanja za najvolontera na kazališnim danima, a zaslužena priznanja dobili su jedni od najmlađih članova GKM-a Vitez Dora Bonić, Nikola Lujić i Filip Križanac.

Uručene su i zahvalnice i svim sponzorima, među kojima generalnom pokrovitelju Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta KSB i ministrici Katici Čerkez. Zahvalnice su uručene i Općini Vitez, zatim poduzećima Ecos, FIS, Real, FC BiH, Buba commerce, Motel Bor, Etno selo Čardaci, Frizerland,Friz Vir, AM 2000 i Anna Lindh Fondacija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM