spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Premijerom predstave “Déjà vu” GKM-a Vitez završili 14. Dani kazališta “Vitez 2022”

Premijerom predstave “Déjà vu” Gradskog kazališta mladih Vitez završeni su 14. Dani kazališta “Vitez 2022”.

Mladi članovi GKM-a Vitez pred krcatom su dvoranom uspješno odigrali svoju novu hit predstavu, koja je naišla na sjajnu reakciju publike.

“Ovo je jedna divna generacija naših mladih glumaca, u čijoj će igri, na kazališnim daskama diljem BiH i zemalja okruženja, publika u narednom periodu sasvim sigurno jako puno uživati. Sretan sam i ponosan, kako zbog odlične premijerne izvedbe, tako i zbog ovogodišnjih kazališnih dana koji su bili iznimno kvalitetni i uspješni. Hvala svima koji su bili dio naše kazališne čarolije”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Gradsko kazalište mladih “Vitez” ovoga puta prikazalo je jednu tinejdžersku priču smještenu u jednoj učionici za vrijeme jednog školskoj sata. Sve se odigrava za vrijeme štrajka prosvjetnih radnika. Priča je to jednog srednjoškolskog razreda, njihovih odnosa, ljubavnih jada i još mnogo toga.

U predstavi su igrali: Jelena Petrović, Ivana Stojak, Emin Šahdan, Katarina Petrović, Petra Pavlović, Marina Matijanić, Maria Nedić, Nikolina Kolak, Pavla Plavčić i Leo Lukić. Autor teksta je Dukčin Dančika. Režiju i adaptaciju potpisuje Marko Mirković. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Prekrasno je bilo vidjeti prepunu dvoranu na premijeri naše nove predstave. Zahvaljujem svima u kazalištu, našoj dragoj publici, a posebno ansamblu predstave na predivnoj večeri. Radujemo se novim izazovima i nastupima koji nas očekuju”, poručio je redatelj predstave, Marko Mirković.

Kazališne dane svečano je zatvorio Miralem Tursinović, nacionalni koordinator ALF mreže Bosne i Hercegovine, poručivši kako je GKM Vitez istaknuti član ove mreže te kako je svaki put zadovoljstvo gledati sjajne izvedbe mladih viteških glumaca, al i ispunjene dvorane u kojima privlače publiku svojim nastupima.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici su ponudili 12 kazališnih predstava, a uz domaćina, GKM Vitez, nastupili su, među ostalim, i kazališne skupine iz Bjelovara, Sinja,
Slavonskog Broda, Hercegovca, Subotice, Šida, Obrenovca, Banja Luke, Tuzle, Travnika. Pokrovitelji ovogodišnjih, četrnaestih po redu, Dana kazališta u Vitezu su Federalno
ministarstvo kulture i športa i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa
KSB.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM