Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara službeno posjetio Grad Mostar

Mostar, 7.12.2015. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara službeno je posjetio Grad Mostar i tom prigodom razgovarao s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.

Na sastanku je razgovarano o suradnji između Grada Mostara i Federacije BiH, s ciljem unapređenja suradnje. Neke od tema razgovora bile su saniranje šteta nastalih za vrijeme rata, te rješavanje problema infrastrukture kao što je ulazak u grad.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić suglasni su da je potrebna izmjena Zakona o Proračunima Federacije BiH, kako bi Grad a Mostar dobio Proračun na početku godine i kako građani Grada Mostara ne bi bili oštećeni zbog kašnjenja donošenja Proračuna.

Na sastanku je razgovarano i o potrebi provođenja presuda Ustavnog suda BiH, te je zaključeno da je ključ rješavanja odnosa Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH u odredbama Statuta Grada Mostara, na istovjetan način kao i u drugim općinama na čitavom prostoru Federacije BiH, kao što je općina Travnik.

Na sastanku je razgovarano i o smještaju federalnih ministarstava i drugih institucija koje imaju sjedište u Mostaru, za što je gradonačelnik ponudio prostore u vlasništvu Grada Mostara uz potpunu suradnju na izgradnji novih objekata na zemljištu u vlasništvu Federacije BiH i obnovi objekata koji su već u vlasništvu Federacije BiH.

Sudionici sastanka razgovarali su i o zračnoj luci Mostar kao alternativi u uvjetima kada je onemogućeno slijetanje na zračnoj luci Sarajevo.

Gradonačelnik Bešlić upoznao je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru o funkcioniranju Grada Mostara, obnovi infrastrukture, kao i izgradnji novih objekata na magistralnim cestama i ulasku u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sveučilište Univerzitet Vitez

Pozivamo vas na humanitarnu izložbu 12. i 13. 12. u zgradi Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Travniku

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića u Vitezu