spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

POTRESNA PRIČA IZ BUSOVAČE: Zbog očevih batina zaboravio je da čita i piše, dobri ljudi su mu ispunili želju: “Tukao me je po glavi, ispisao iz škole”

Prije dva mjeseca objavljena je potresna priča o Miralemu Patkoviću iz Busovače koji je zbog očevih batina zaboravio čitati i pisati.

Naime, Miralem je imao samo jednu želju. Tada je kazao da je poželio jednu kozu i njegovu ženu su ispunila dva prijatelja. Kako je objavljeno jedan prijatelj je iz Australije, drugi iz BiH. Kozu i dvoje jaradi koje je poželio uručio mu je Kemal Fuško poznati kozar iz Novoga Travnika.

Miralem je ispričao da je imao teško djetinjstvo. Do trećeg razreda osnovne škole znao je i da čita i piše, a onda je doživio brutalno nasilje u obitelji. Otac ga je pretukao i nanio mu teške povrede.

“Otac me snažno udarao po glavi, zadobio sam teške povrede, zaboravio sam da čitam i pišem”, ispričao je u reportaži Srećka Stipovića ovaj vrijedni čovjek. Danas sa sjetom gleda u mobilni telefon samo slike jer je zaboravio slova. “Nakon tih teških batina otac me je ispisao iz škole”, ispričao je tada tužno Miralem. Miralem je danas oženjen i živi u selu sa još dvije obitelji.

Miralem je jako zahvalan čovjek, a i njegova supruga koja već pravi sir i maslac, a prodaje i mlijeko na kućnom pragu. “Dok nisam radila, držala sam krvu. Sve sam prodavala i uvijek bi sve prodala”, kazala je supruga Miralema.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti