spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Potpuno BESPLATNI PREGLEDI magnetnom rezonancom (MRI) za sve stanovnike ŽSB

Obavještavamo sve stanovnike Srednjobosanskog kantona da je naša poliklinika potpisala ugovor sa Zavodom za zdravstveno osiguranje SBK/KSB te svi osiguranici i korisnici usluga zdravstvenog osiguranja našeg kantona mogu obaviti pregled MAGENETNOM REZONANCOM (MRI) uz validnu ljekarsku uputnicu na trošak Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB.

Vaš besplatni pregled možete zakazati na dva načina:

– Uz indikaciju za pregled MRI i nalaz ljekara specijaliste potrebno je dobiti odobrenje od strane Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK/Povjerenstva za odobravanje MRI usluga

– Pacijente sa ljekarskim zahtjevom za hitni (CITO) MRI pregled može uputit specijalista bilo koje zdravstvene ustanove na prostoru SBK/KSB koji mora priložiti svoju hitnu uputnicu prilikom dolaska u našu ustanovu.

Pregledi se vrše na potpuno novoj najsavremenijoj magnetoj reznoanci SIEMENS AVANTO 1.5T TIM+DOTsystem.

Svi pacijenti sa uputnicom hitnog obavljanja MRI pregleda od strane ljekara specijaliste biće realizovani u toku tog istog radnog dana naše poliklnike, dok ce pacijenti sa indikacijom obavljanja MRI pregleda termin za isti dobiti u roku 24/48h.

Ovim putem zelimo zahvaliti predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti našeg kantona kao i rukovoditeljima Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB koji su prepoznali važnost i hitnost obavljanja MRI pregleda kod stanovnika našeg kantona koji više nece morati prelaziti stotine kilometara da bi obavili svoj MRI pregled od sada isti mogu obaviti u svom kantonu. Ovaj ugovor ce sigurno pozitivno utjecati i na prevenciju malignih oboljenja stanovnika SBK te uveliko skratiti put izljecenja pacijenata našeg kantona.

ZAKAŽITE VAŠ PREGLED!

030/515-887

Polje Slavka Gavrančića 17c, Travnik

Vaš MC tim!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM