spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U MEDICAL CENTRU potpuno BESPLATNI pregledi magnetnom rezonancom za sve stanovnike Srednjobosanskog kantona

S ponosom obavještavamo sve stanovnike Srednjobosanskog kantona da je poliklinika MEDICAL CENTAR potpisala ugovor sa Zavodom za zdravstveno osiguranje SBK/KSB te svi osiguranici i korisnici usluga zdravstvenog osiguranja našeg kantona mogu obaviti pregled MAGENETNOM REZONANCOM (MRI) uz validnu ljekarsku uputnicu na trošak Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB.

Vaš besplatni pregled možete zakazati na dva načina:

  • Uz indikaciju za pregled MRI i nalaz ljekara specijaliste potrebno je dobiti odobrenje od strane Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK/Povjerenstva za odobravanje MRI usluga
  • Pacijente sa ljekarskim zahtjevom za hitni (CITO) MRI pregled može uputit specijalista bilo koje zdravstvene ustanove na prostoru SBK/KSB koji mora priložiti svoju hitnu uputnicu prilikom dolaska u našu ustanovu.

Pregledi se obavljaju na najsavremenijoj magentoj rezonanci SIEMENS 1.5T TIM+DOT.

Svi pacijenti sa uputnicom hitnog obavljanja MRI pregleda od strane ljekara specijaliste biće realizovani u toku tog istog radnog dana naše poliklnike, dok ce pacijenti sa indikacijom obavljanja MRI pregleda termin za isti dobiti u roku 24/48h.

Kontaktirali smo upravu poliklnike MEDICAL CENTAR koji su nam potvrdili naše navode te poručili:

Ovim putem zelimo zahvaliti predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti našeg kantona kao i rukovoditeljima Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB koji su prepoznali važnost i hitnost obavljanja MRI pregleda kod stanovnika našeg kantona koji više nece morati prelaziti stotine kilometara da bi obavili svoj MRI pregled od sada isti mogu obaviti u svom kantonu. Ovaj ugovor ce sigurno pozitivno utjecati i na prevenciju malignih oboljenja stanovnika SBK te uveliko skratiti put izljecenja pacijenata našeg kantona.

Vaš pregled možete zakazati i na broj telefona 030/515-887.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM