Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

POSLOVNI USPJEH: Viteška tvrtka gradi proizvodno-poslovni objekt u Livnu

Pročitajte i ovo

Viteška tvrtka Krovopokrivač d.o.o. nakon izgradnje objekta u Poslovnom centru 96 u Vitezu, a o čemu je portal Viteški.ba ranije pisao, gradi još jedan, onaj moderni proizvodno-poslovni u Livnu.

Kako javlja Ledić studio putem svoje Web stranice, novo projektirani objekat “Krovopokrivač” smješten u gradu Livno, je idealan primjer pomenutog pristupa arhitekture i multifunkcionalne unutrašnjosti. Smješten u industrijskoj zoni, te okružen sa tri strane prometnicama, objekat pruža izvanrednu i pristupačnu arhitekturu. Sastoji se iz dva dijela, gdje je prvi dio proizvodni koji je u potpunosti slobodan i pruža mogućnost prilagođavanja unutrašnjosti shodno potrebama korisnika.

Drugi dio je poslovni objekat, sačinjen od slobodnog izložbenog prostora i kancelarijskog dijela. Ono što je apsolutna prednost ovom dizajnu jeste što oba dijela mogu, ali i ne moraju biti međusobno ovisni, te apsolutno nesmetano funkcioniraju kako odvojeno tako i zajedno. Ono što je drukčije od uobičajenog percipiranja proizvodnih objekata jesu površine koje izlaze iz standardnog gabarita, zaokreću se pod određenim uglom te na taj način fasade dobijaju određeni ritam koji privlači pažnju i u unutrašnjosti pružaju zanimljiv i atraktivan prostor. Sve u svemu, cjelokupan prostor je spoj i prožimanje funkcije i forme u jednu jedinstvenu cjelinu koja služi kao primjer nešto drugačijih objekata na koje smo navikli.

Izvor: Viteski.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici: Umjesto da se pristupilo integraciji bar nekih opravdanih hrvatskih zahtijeva oni prijete Hrvatima da će im uzeti 6...

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo