spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Posjeta PPU “Ježeva kućica” u Busovači

Dužnosnici HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna, ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB Bojan Domić, zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, te predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak, danas su posjetili Privatnu predškolsku ustanovu “Ježeva kućica” u Busovači. Uz obilazak prostorija, održan je i sastanak sa upravnim odborom vrtića u kojem su, uz ravnateljicu Jasnu Mravak, Adnan Pripoljac iz reda roditelja te Zora Erceg iz reda uposlenih.

Ravnateljica vrtića Jasna Mravak upoznala je nazočne s funkcioniranjem vrtića, njegovim ustrojstvom, proteklim i budućim aktivnostima, ali i s problemima s kojima se vrtić susreće u svom radu.

“Prije svega, želim se zahvaliti Vladi ŽSB , resornom ministarstvu te Općini Busovača na podršci koju pružaju u radu dječjeg vrtića “Ježeva kućica” u Busovači. Sretni smo što ste danas s nama i što ste zainteresirani za funkcioniranje naše ustanove. Zahvaljujući vašoj podršci u proteklom razdoblju uspjeli smo uraditi mnogo toga.”, naglasila je ravnateljica Mravak.

Također, prezentirala je i aktualne probleme s kojima se susreće vrtić. S obzirom da je na listi čekanja oko 40-ak djece, to je prije svega problem prostora, odnosno potreba za proširenjem prostorija i kapaciteta vrtića. Uz to, problemi su i potrebna rekonstrukcija grijanja, nabavka peleta, uređenje terase te postavljanje fasade na zgradu vrtića.

“PPU “Ježeva kućica” u Busovači prije četiri godine bila je pred zatvaranjem. Prije svega, zahvaljujući vašoj odlučnosti i napornom radu, kao i pomoći Vlade ŽSB, vrtić je opstao i danas poprilično dobro funkcionira. Danas je to Ustanova koja ispunjava zakonske preduvjete za smještaj, čuvanje i odgoj predškolske djece. Vidljive su i pozitivne promjene u samom interijeru, što je također za svaku pohvalu. Vlada ŽSB i mi kao dužnosnici HDZ-a BiH i dalje ćemo činiti sve što je u našoj mogućnosti da se poboljšaju uvjeti, kako za djecu tako i za uposlene”, naglasila je u svom izlaganju ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić.

Ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB Bojan Domić naglasio je kako je Vlada ŽSB pokazala jasno opredjeljenje kada je u pitanju funkcioniranje predškolskih ustanova i generalno predškolski odgoj u ŽSB.

“U ovogodišnjem Proračunu smo izdvojili milijun KM kao pomoć predškolskim ustanovama u ŽSB te kao pomoć roditeljima kojima ćemo sufinancirati plaćanje vrtića”, rekao je ministar Domić te istaknuo:

“Vi ste uradili odličan posao u Busovači. Brojni noviteti, lijepo uređen prostor, jasna vizija za budućnost, nešto su što je uistinu za svaku pohvalu. Podrška ministarstva na čijem sam čelu zasigurno neće izostati u budućnosti.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM