spot_img

Policija uhitila devet Boysa koje su tražili Grci: Za desetim se i dalje traga

Tijekom petka uhićeno ih je petero i dovedeni su u sjedište PU Zagrebačke u Heinzlovoj. Zatim su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice. Policija navodno nije provodila kriminalističko istraživanje, već je postupala temeljem Europskih uhidbenih naloga.

Grčka je navodno temeljem Europskih uhidbenih naloga zatražila uhićenje i izručenje deset pripadnika Bad Blue Boysa koji su pobjegli iz države nakon navijačkih nereda u Ateni, 7. kolovoza, u noći prije utakmice trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. U neredima je život izgubio 29-godišnji navijač grčkog kluba Michalis Katsouris, a istraga njegovog ubojstva i dalje je u tijeku.

Hrvatska policija se u petak nije htjela očitovati o postojanju takvih naloga, no sada uhićeno njih devet, dok se u subotu popodne za jednom osobom s popisa i dalje traga, piše Jutarnji list.

Tijekom petka uhićena su petorica pripadnika Bad Blue Boysa i dovedeni su u sjedište PU Zagrebačke u Heinzlovoj. Zatim su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice. Policija navodno nije provodila kriminalističko istraživanje, već je postupala temeljem ranije spomenutih naloga.

Ministarstvo pravosuđa u subotu je potvrdilo da su ih nadležne službe Ravnateljstva policije obavijestile o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti. Dodaju da u postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

Ranije je navedeno kako je riječ o navijačima registriranima prilikom ulaska u Grčku, a čija je imena tamošnjim vlastima dostavio MUP prije no što su krenuli na put. MUP je u periodu nakon incidenta u Ateni surađivao s grčkim kolegama. Što se tiče desetorice s grčkoga popisa, poznato je da ih grčke vlasti traže u vezi s neredima, no nije poznato za što ih se točno tereti.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti