Policija na Kaoniku i Gavrinim kućama prilikom kontrole pronašla opojnu drogu!

Tijekom proteklog vikenda na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 24.02.2023.godine oko 17,30 sati u ulici Donja Čaršija, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.D. rođen 1993.godine iz Zenice, koji je zatečen u motornom vozilu marke Audi. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

Istog dana, oko 18,10 sati u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao A.Č. rođen 1996.godine. Prilikom pregleda suvozača S.M. rođen 1988.godine iz Zenice pronađena je određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici u su u mjestu Kaonik, općina Busovača izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Renault, kojim je upravljao M.Č. rođen 2001.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog je pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pluralizam u Hrvata živi u općinama i županijama, aktivno više od 20 stranaka

Mačka koja je spašena iz ruševina u Turskoj dobila bh. putovnicu