Srijeda, 20 siječnja, 2021

Polaznici Ljetne škole glume iz Busovače i Viteza oduševili publiku prikazom rada

Pročitajte i ovo

BUSOVAČA: Pronađen kombi kojim je pobjegao dvostruki ubojica iz Zenice

Kombi za kojim je zenička policija tragala od jučer ujutro nakon izvršenog ubistva u Zenici pronađen je u mjestu...

Federacija BiH danas objavljuje plan cjepljenja protiv Covida-19

Za danas je najavljena pres-konferencija o Planu cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine. Medijima će se obratiti predstavnici...

Eksperiment pokazao: Kad lažemo, skoro svi radimo jednu istu stvar…

Kad se trudimo nekog uvjeriti u svoju priču, mozak nam se fokusira na ono što izgovaramo i 'zaboravlja' kontrolirati...
Ljetna škola glume Gradskog kazališta mladih Vitez, koja je organizirana u Vitezu i Busovači, završila je prezentacijom urađenog, točnije petnaestominutnim prikazom koji su mladi polaznici izveli na otvaranju ovogodišnjih, 11. Dana kazališta „Vitez 2019“.

Ukupno 14 polaznika Ljetne škole glume sudjelovalo je na završnom predstavljanju, iako ih je u radu sudjelovalo više, neki zbog drugih obveza nisu mogli biti dio završnice i prezentacije rada.

„Mjesec srpanj i kolovoz bili s prilično radni za Gradsko kazalište mladih Vitez. Uz brojne nastupe usporedo smo realizirali Ljetnu školu glume, projekt na koji smo zbilja ponosni. Pogotovo ove godine, jer smo priču proširili i na Busovaču. Zahvaljujem i našim partnerima iz Udruge Uzor Busovača i predsjedniku Dariju Plavčiću, kao i glumcu našeg kazališta Marku Mirkoviću, koji je vodio školu gume. Naravno, čestitke i zahvala našim mladim polaznicima, koji su za vrijeme rada, ali i prezentacije bili fantastični, kao i njihovim roditeljima na strpljenju i ustrajnosti“, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez već dugi niz godina realizira projekt Ljetne škole gume, a ove godine je po prvi put uključena i druga općina. Udruga „Uzor“ bila je partner u Busovači, a reakcije su i više nego pozitivne.

“Želio bih čestitati svima onima koji su pohađali Ljetnu školu glume u Busovači i Vitezu, a posebno onima koji su u Vitezu sudjelovali u prezentaciji naučenog tijekom mnogobrojnih ljetnih radionica koje smo organizirali u Busovači i Vitezu. Ponosan, zadovoljan i presretan sam s onim što sam su polaznice i polaznici naučili tijekom radionica na Ljetnoj školi glume. Oduševljenje nije krila ni prepuna kazališna dvorana u Vitezu te bih se ovom prilikom zahvalio Gradskom kazalištu mladih “Vitez” na čelu s voditeljem Ivanom Sajevićem i glumcu GKM-a Vitez Marku Mirkoviću na partnerstvu i sjajnom poslu koji smo napravili“, kazao je predsjednik Udruge „Uzor“, Dario Plavčić.

Prezentacija rada Ljetne škole glume bit će tijekom rujna upriličena i u Busovači. Mladi polaznici Ljetne škole glume, iz Viteza i Busovače, predstavit će se publici tijekom rujna i u Busvači, a diplome će dobiti: Nika Ivanković, Dominik Vrebac, Gabrijela Jonjić, Emin Šahdan, Lea Brnada, Antonio Babić, Klara Vujica, Nejra Vuković, Bojana Bošnjak, Darija Znahor, Vedran Batinić, Nera Akrap, Dunja Milinović, Ajna Kurtodža, Elena Stojak i Franko Bralo.

„Zbilja je bio istinski užitak raditi s ovim mladim ljudima. Pokazali su nevjerojatnu energiju, ali i glumački talent. Ponosan sam na sve što smo napravili, a i publika je na to sjajno reagirala. Hvala Dariju i Ivanu na potpori, imali smo optimalne uvjete za rad. Radujem se mogućnosti nastavka ove lijepe priče“, kazao je Marko Mirković, diplomirani glumac i voditelj Ljetne škole glume GKM-a Vitez.

Dodajmo kako su iz GKM-a Vitez i Udruge „Uzor“ najavili za kraj rujna i početak rada na predstavi u Busovači, a dugoročna želja je stvaranje kazališta u Busovači.

 

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Busovača: Pronađeni ključevi

Pronađeni su ključevi. Vlasnik ih može preuzeti u prostorijama ABF centra u Busovači svaki radni dan od 7:30 do...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo