spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Pokušaj ubojstva žene u Zenici: Kamenom je udarao po glavi dok nije izgubila svijest

Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona, podignulo je optužnicu protiv Nedžada Mušanovića (50) zbog krivičnog djela ubojstvo u pokušaju u sticaju s krivičnim djelom oduzimanje tuđe pokretnine. Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Zeničanin Nedžad Mušanović je u pritvoru koji mu je produžen i može trajati do 23. februara ove godine, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK, piše Dnevni avaz.

UHAVATIO JU RUKAMA ZA VRAT I DAVIO

Njemu se na teret stavlja događaj od 18. oktobra 2022. godine. Tog dana, on se oko 15 sati zajedno sa K. Z. dovezao na lokalitet naselja Blatuša. Kada su sjeli pored rijeke Bosne, iznenada i neočekivano, fizički je napao K. Z., s namjerom da je usmrti.

Prvo joj je stavio nepoznat predmet preko usta, te ju oborio na tlo, držeći jednu ruku preko njenih usta, dok ju je drugom rukom držao za vrat i pri tome davio, govoreći joj: „Ubit ću te, mrtva si, umri, umri više“.

Žena se za to vrijeme opirala i pokušavala obraniti. Potom joj je šrafcigerom pokušao nanijeti povrede po vratu. U tome nije uspio jer je uspjela da mu otrgne šrafciger i baci ga.

GOVORIO JOJ JE DA JE GOTOVA

Mušanović ju je ponovo rukama uhvatio za vrat i davio, govoreći joj da je gotova, a potom uzeo jedan veći kamen i njime joj zadao više udaraca u predjelu lijeve strane glave, iako je bio svjestan da ju tako može usmrtiti.

Nanio joj je više teških povreda po glavi uslijed kojih je izgubila svijest.

Poslije toga je oduzeo automobil kojim su se dovezli, a koji je bio vlasništvo jedne firme. U vozilu su bile i njene stvari. Odvezao se u pravcu općine Prozor-Rama, gdje je u mjestu Grevići ostavio automobil. Vozilo su 20. oktobra pronašli pripadnici PS Prozor-Rama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM