spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHPojačan promet na većini cesta u BiH, kao i na graničnim prijelazima

Pojačan promet na većini cesta u BiH, kao i na graničnim prijelazima

Kraj je produženog  vikenda, tako da očekujemo pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prijelazima.

Kako je priopćeno iz BIHAMK-a, najveće gužve se očekuju na dionici Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo.

Zastoji se mogu očekivati na mjestu radova u Donjoj Jablanici (Jablanica-Mostar), kao i na ulazu na autocestu kod naplatnog mjesta Bradina.

Zbog kiše koja je padala ili još uvijek pada, prometuje se po pretežno mokroj cesti, a upozorava se  i na povećanu opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se i na magistralnom putu Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta prometuje se otežano, jednom trakom.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog obilježavanja 1. svibnja, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na cestama u Bosni i Hercegovini, navode iz BIHAMK-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti