spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Podcast UZOR: Pogledajte pozitivne, uspješne i zanimljive ljudske priče iz središnje Bosne

Podcast UZOR, kao ideja i projekt razvijen u okviru Udruge za održivi razvoj UZOR iz Busovače, pokrenut je početkom lipnja ove godine. Za cilj ima promociju pozitivnih, uspješnih i zanimljivih ljudskih priča.

Do sad je u emisijama Podcasta UZOR gostovalo 12 različitih osoba. Prva emisija snimljena je s mladom dizajnericom i vlasnicom krojačkog salona Mirnom Jovanović, u drugoj emisiji gostovala je međunarodna košarkaška sutkinja i fitness trenerica Mila Čavara, a u trećoj mlada poduzetnica i vlasnica frizerskog studija Adore Aida Saračević.

Nadalje, u Podcastu UZOR gostovao je poduzetnik Željko Grubešić, glazbenik Marko Vujica te profesorica glazbe Magdalena Marić. Gost sedmog podcasta bio je državni prvak u plesu Josip Milanović, a osmog diplomirani glumac i umjetnik Marko Mirković koji ujedno vodi i kazališnu sekciju udruge UZOR i GKM-a Vitez u Busovači. Profesionalni nogometaš Neven Laštro koji trenutno igra u Vijetnamu bio je gost devetog podcasta. Sportski ribolovac i predsjednik USR Busovača Ivica Tomičić gostovao je u desetom odnosno make up umjetnica Ivona Šušnjara u jedanaestom podcastu.

Ideju su osmislili i u konačnici realiziraju Dario Plavčić i Bojan Petrović koji je ujedno i voditelj, a Dario je zaslužan za vrhunsku produkciju podcasta.

„Zanimljive i uspješne goste možete gledati na našem YouTube kanalu Podcast UZOR. Kod odabira sugovornika se vodimo tim da osobe s kojim razgovaramo mogu ispričati neku priču o svom uspjehu kako bi inspirirali i ohrabrili druge da slijede svoje snove i želje.“, rekao je u izjavi za medije voditelj Bojan Petrović.

Podcast UZOR #012 Dajana Maros

Emitiranje podcasta na YouTubeu na rasporedu je nedjeljom. Posljednji je objavljen jučer i ugostio je uspješnu poduzetnicu, političarku i humanitarku Dajanu Maros iz Viteza.

Svoj hobi, fitness, je pretvorila u ozbiljan posao te potaknula mnoge da žive zdrav život i izgube suvišne kilograme. Polaznike svog fitness centra naziva svojom „obitelji“ te s njima sudjeluje i kreira razne akcije i druženja. Istaknula se posebno u vrijeme pandemije izazvane COVID-19 virusom gdje je uz druge mlade iz svog grada pomagala potrebite dijeleći hranu i ostale potrepštine za svakodnevni život. Uz sve to Dajana je i zastupnica je u Saboru ŽSB.

Udruga UZOR okuplja mlade s područja općine Busovača, ali i okolnih mjesta, na platformi želje za održivim razvojem lokalne zajednice u kojoj žive. Na čelu udruge UZOR u ulozi predsjednika se nalazi Dario Plavčić, a ostali istaknuti članovi su: Bojan Petrović, projektni menadžer; Nikolina Batista, projektna koordinatorica; Maja Petrović, omladinska radnica.

Uz snimanje podcasta, udruga UZOR pokrenula je Školu stranih jezika UZOR (engleski i njemački), Gradsko kazalište mladih „Busovača“, školu digitalne fotografije te organizira brojne projekte s ciljem upoznavanja mladih s različitim vještinama koje su potrebne kako bi postali uspješni lideri 21. stoljeća.

FB: https://www.facebook.com/uzorbusovaca/
IG: https://www.instagram.com/uzorbusovaca/
YT: https://bit.ly/PodcastUZOR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM