spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Početkom prosinca počnje anketiranje iz oblasti poljoprivrede u BiH

Agencija za statistiku BiH, u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku, provodi tijekom prosinca dva redovita statistička istraživanja iz oblasti poljoprivrede na uzorku kreiranom iz Popisa stanovništva u BiH iz 2013. godine: Anketa o poljoprivrednoj proizvodnji – biljna proizvodnja 2020 i Anketa o poljoprivrednoj proizvodnji – stočna proizvodnja 2020.  

Ankete će provoditi oko sto anketara i kontrolora akreditiranih od Agencije za statistiku BiH, Federalnog zavoda za statistiku FBiH i Republičkog zavoda za statistiku RS, na reprezentativnom uzorku od 15.200 slučajno odabranih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Istovremeno, bit će anketirano i 2.136 pravnih osoba i poduzetnika metodom dostavljanja upitnika putem pošte.

Osnovi cilj provođenja anketa o biljnoj i stočnoj proizvodnji je prikupljanje podataka o poljoprivrednoj proizvodnji na poljoprivrednim obiteljskim i gazdinstvima pravnih osoba (poljoprivrednih poduzeća/poduzetnika/zadruga) o poljoprivrednim proizvodima. U tu svrhu, anketari će prikupljati podatke o poljoprivrednim površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, o planovima sjetve za narednu godinu, brojnom stanju stoke i stočne proizvodnje, kao i površinama zakupljenog poljoprivrednog zemljišta.

Zbog značaja anketa o biljnoj i stočnoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, statističke institucije su zamolile nositelje obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava, odgovorne osobe u pravnim osobama i poduzetnike za aktivnu suradnju u realizaciji ovog važnog istraživanja i jamče da će, u skladu sa zakonima o statistici i zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi i da će ispitanici ostati potpuno anonimni, te da će se prikupljeni podaci koristiti isključivo za statističke svrhe, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM