spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Počela rekonstrukcija puta za Caricu

U Busovači je započela realizacija još jednog značajnog infrastrukturnog projekta.

Zahvaljujući sredstvima s federalne razine i zalaganju dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice BiH, započela je rekonstrukcija puta prema naselju Carica i katoličkom groblju “Carica”.

Podsjećamo, inicijativa za izgradnju puta za naselje Carica i katoličko groblje “Carica” nastala je na sastanku Temeljnog ogranka HDZ BiH Carica pred Opće izbore 2022. godine, kada je dogovoreno da predstavnici mjesne zajednice traže izradu projekta od općinskih službi.

Projekt je izrađen i u 2023. godini predan u Vladu FBiH, a zatim je Vlada FBiH, zahvaljujući zalaganju ministara HDZ BiH odobrila sredstva za rekonstrukciju puta za naselje Carica i katoličko groblje “Carica” u iznosu od 300.000 KM.

Današnji obilazak radova prigoda je za sagledati koliko je potrebito dodatnih sredstava za završetak izgradnje ceste, a obzirom na informaciju od strane načelnika Općine Busovača da su odobrena sredstva u iznosu od 300.000 KM nedostatna za kvalitetan završetak radova.

Realizacija ovog značajnog projekta zasigurno će doprinijeti smanjenju prometnih gužvi na ovom dijelu puta, te sveukupnoj kvaliteti življenja u ovoj lokalnoj zajednici.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti