Pet policajaca u BiH uhićeno zbog korupcije

U operativnoj akciji „Drum“ uhićeno je pet ovlaštenih službenih osoba Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije provede aktivnosti iz svoje nadležnosti u operativno-taktičkoj akciji kodnog naziva „Drum“ zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem“ iz članka 382., i „Zloporabu položaja ili ovlasti“ iz članka 383., Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Sarajevske županije, kojom prilikom je slobode lišeno pet osoba M.K. (1971.), A.F. (1971.), J.K. (1991.), M.H. (1974.) i Š.A. (1975.), a radi se o ovlaštenim službenim osobama Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Osobe lišene slobode, terete se da su u posljednjih godinu dana posredno ili neposredno zahtijevali, zaprimili i prihvatili novčanu nagradu, drugu korist i obećanje nagrade za sebe ili drugog, koristeći svoj službeni položaj, posredovali da službena osoba u Federaciji izvrši ili ne izvrši službenu radnju, te su kao službene osobe u Federaciji iskorištavali svoj službeni položaj i ovlasti, prekoračivši granice svoje službene ovlasti i ne obavivši svoje službene dužnosti, čime su sebi ili drugome pribavili protupravnu imovinsku korist u za sada neutvrđenom iznosu.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima biti predane u nadležnost Tužiteljstva ŽS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Bosnu i Hercegovinu uskoro stiže nova grupa američkih vojnika!?

Ovako bi se mogla formirati vlast na državnoj i federalnoj razini