Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Ove kompanije su prošle godine dobile najvrijednije natječaje u BiH

Pročitajte i ovo

Kompanija Integral inženjering a.d. Laktaši imala je u 2021. godini najvrijedniji ugovor, odnosno dobiveni natječaj u BiH, pokazuje analiza javnih nabava.

Riječ je o natječaju za izvođenje radova na izgradnji dionice autoceste duge 6 km, između dionica Most Rudanka (uključujući most) i južnog kraja tunela Putnikovo Brdo 2-Koridor Vc, obilaznica Doboj, navodi se u analizi portala Akta.ba.

Naručitelj radova je JP Autoputevi RS d.o.o. Banja Luka, a vrijednost ugovora iznosi 183.229.231,90 KM.

Radovi na vrlo zahtjevnoj dionici krenuli su u studenom 2021., na kojoj je planirana izgradnja dva tunela dužine oko dva kilometra – Putnikovo brdo jedan i Putnikovo brdo dva, izgradnja mosta preko rijeke Bosne dužine oko 330 metara, te vijadukta dužine oko 290 metara.

Za razliku od prethodnih godina, u 2021. godini nije bilo značajnijih ugovora za izgradnju dionica na Koridoru Vc koji prolazi kroz Federaciju.

Na drugom mjestu je konzorcij kompanija Stadler Polska iz Poljske i Stadler Rail Valencia iz Španjolske koje će za Ministarstvo prometa ŽS isporučiti 15 novih niskopodnih tramvaja Sarajevu. Vrijednost ugovora iznosi 67.954.869,86 KM.

Tramvaji će imati kapacitet od 79 sjedećih mjesta i ukupan kapacitet od 180 putnika. Imat će klima uređaje, video nadzor te elektronski sustavnaplate.

Treće mjesto je pripalo RMU Banovići d.d. Banovići koje su za isporuku uglja za potrebe TE Tuzla u 2021. godini dobile ugovor vrijedan 63.190.904 KM.

Slijedi kineska kompanija China Shandong International Economic & Tehnical Cooperation koja je dobila posao na rekonstrukciji tramvajske pruge između tramvajskih stanica Ilidža i Muzej. Naručitelj radova, tj. investitor je također Ministarstvo prometa ŽS, a vrijednost radova je 39.963.080,97 KM.

EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o. Stanari je također dobio vrijedan ugovor u iznosu 35.149.660 KM za isporuku uglja asortimana Lignit za potrebe TE Tuzla za razdoblje 2021.

MG MIND d.o.o. Mrkonjić Grad i MRKONJIĆPUTEVI d.o.o. Mrkonjić Grad pobijedile su na natječaju vrijednom 22.222.016,84 KM. Nabavu su za izvođenje građevinskih radova rehabilitacije cestovnog pravca Srbac – Prnjavor – Teslić u dužini od cca 82,9km raspisali JP PUTEVI RS d.o.o. Banja Luka.

JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo su za usluge željezničkog prevoza uglja za potrebe Termoelektrane Tuzla i Termoelektrane Kakanj u 2021. godini dobile ugovor vrijedan 21.774.780 KM.

Po vrijednosti ugovora 21.499.734,55 KM, na devetom mjesu se ponovo našla MG MIND d.o.o. Mrkonjić, ovaj put za održavanje magistralnih i regionalnih cesta i objekata na cestama na oblasti održavanja 4 u Republici Srpskoj na razdoblje od četiri godine.

Deseto mjesto pripada kompanijama KOZARAPUTEVI d.o.o. Banja Luka i PRIJEDORPUTEVI a.d. Prijedor za Rehabilitaciju magistralnog puta M-4, Prijedor – Šargovac (Prijedorska petlja). Vrijednost ugovora je 18.803.411,99 KM.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

PRIČA SREĆKA STIPOVIĆA Zbog duhova u sobi nije zaspao 50 godina

Ibrahim Kargić iz Zenice kojega još zovu Tata čaršija neobičan je po mnogo čemu. Iako je prošao čak tri...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo