spot_img

Ova web stranica može pronaći svaku vašu sliku koja postoji na internetu

Ova stranica je prozvana kao “najuznemirujuća web stranica s umjetnom inteligencijom na internetu”.
Svi smo to učinili – bezobrazno smo proguglali sami sebe da vidimo što možemo saznati o sebi.

Velike su šanse da je to nekoliko sumnjivih Facebook slika ili nasumična slikaiz vremena kada ste neko vrijeme radili u marketinškoj agenciji, a oni su inzistirali na fotografiji za web stranicu tvrtke.

Ipak, sada je umjetna inteligencija ušla u igru ​​i pronalaženje vaših slika se okrenulo naglavce.

Sada možete vidjeti svaku – a mislimo SVAKU – svoju moguću sliku koja postoji na internetu. Čak i one na koje baš i nije trebalo podsjećati.

Da, umjetna inteligencija ne stvara samo chatbotove Kendall Jenner na Instagramu ili stvara ‘savršene’ slike ljudi na temelju mjesta gdje žive , već se sada koristi i kao ultimativni alat za pretraživanje za pronalaženje svake pojedine slike vas samih u onome što mnogi nazivaju ‘najuznemirujuća AI web stranica na internetu’.

Stranica se zove PimEyes i izaziva neobičnu ovisnost.

Osnovna premisa je da stranici date svoju fotografiju i ona pretražuje internet kako bi identificirala bilo koje druge vaše slike koje su online, tako da u teoriji možete vidjeti sva mjesta na internetu na kojima postoje vaše slike, piše BajtBox.

Neki misle da bi to mogao biti odličan alat za kontrolu korištenja vlastite slike na internetu, dok drugi kažu da bi to bio ‘san uhoda’.

Gledajući rezultate brzog testiranja stranice, iz naše čiste znatiželje, možda je bolje u pronalaženju vaših dvojnika nego u praćenju svake vaše slike na internetu, ali je nevjerojatno brz.

Jedna je osoba rekla da je stranica “uznemirujuća, ali i izuzetno vrijedna” i pohvalila je jer je “pronašla tko je koristio moje lice bez mog pristanka” kako bi mogla narediti web stranicama da uklone slike.

Drugi su se složili da bi ovo zapravo bio dobrodošao i koristan način korištenja stranice, dok je netko drugi rekao da su učitali svoju sliku kao devetogodišnjaka i da je stranica točno identificirala slike njih samih kao odrasle osobe, piše BajtBox.

PimEyes dopušta ljudima da zatraže zabranu pojavljivanja u pretraživanjima, ali žele vašu osobnu iskaznicu ili putovnicu kako bi potvrdili da to radite vi.

Njihova PROtect pretplata košta 88 EUR mjesečno dok “Advanced” verzija iznosi do 333 EUR.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti