spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Otvoreno dječije igralište ispred područne škole u Katićima

Na radost najmlađih stanovnika Mjesne zajednice “Merdani”, okolnih mjesta i njihovih roditelja, jučer je ozvaničen završetak radova na izgradnji novog dječjeg igrališta ispred područne škole u Katićima.

Dječaci i djevojčice dobili su prelijepo mjesto za igru i druženje, gdje će moći slobodno vrijeme koristiti na najbolji mogući način. Oni su uživali spuštajući se niz tobogan, kao i na ostalim spravama za igru uz zabavu klauna Balondžije i maskota Miki i Mini Maus koji su pripremili poseban program za djecu.

Igralište su otvorili načelnik općine Busovača, Asim Mekić, predsjednik Udruženja “Budi dio hajra”, Adnan Čolo, direktor OŠ Kaćuni, Đenan Hodžić, i Eldar Tabaković, šestogodišnji dječak koji je prvi isprobao sprave nakon njihove montaže.

Predsjednik Udruženja “Budi dio hajra”, Adnan Čolo, naglasio je da su prošle godine izgrađena dva igrališta u G. Rovni i Lugovima, a da su ove godine u planu četiri nova igrališta, od kojih je jedno upravo u Katićima. Ugrađeni mobilijar je u skladu s europskim standardima za sigurnost djece prilikom korištenja.

Direktor OŠ “Kaćuni”, Đenan Hodžić, skrenuo je pažnju djeci, ali i njihovim roditeljima, da se igralište ne uništava i da svi moramo raditi na očuvanju istog kako bi što duže bilo u funkciji djece.

Načelnik općine Busovača, Asim Mekić, rekao je da će općina postaviti zaštitnu ogradu oko samog igrališta, poboljšati postojeću rasvjetu na igralištu te asfaltirati prilaz igralištu. Također, naglasio je da će i dalje podržavati izgradnju igrališta na području općine zajedno u partnerstvu s Udruženjem “Budi dio hajra”.

Svi prisutni su izrazili zahvalnost organizaciji “RukaNade” iz Amerike koja je, unatoč mnogobrojnim aktivnostima i potrebama, izdvojila novčana sredstva upravo za igralište u Katićima. Partneri projekta, osim organizacije “RukaNade”, su općina Busovača i Udruženje “Budi dio hajra”. Nakon svečanog otvorenja, priređen je vatromet uz muzički program.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti