Utorak, 20 listopada, 2020
SPONZORIRANA OBJAVA

Otkrivene ubojice starice u Uskoplju

Pročitajte i ovo

Cijena smrti – Koliko košta umrijeti u Bosni i Hercegovini?

Koliko košta umrijeti u našoj zemlji? Koliki su uistinu troškovi pogreba i popratni troškovi u zemlji u kojoj se ne...

ŽUPNE OBAVIJESTI: 29. nedjelja kroz godinu – ujedno je i misijska nedjelja

29. Nedjelja kroz godinu – 18. 10. 2020. 1. Danas je 29. nedjelja kroz godinu. Ujedno je misijska nedjelja, lemuzina...

Busovačke kockice ponovno se viore Zagrebom!

Hrvatska i Francuska igraju večeras susret na Maksimiru u okviru Lige nacija. Po prvi pobjedu ići će uz podršku...
Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona otkrili su izvršioce krivičnog djela razbojništva u Gornjem Vakufu/Uskoplju, koje je za posljedicu imalo smrt starije ženske osobe A.B. rođene 1947.godine.

Ovo teško krivično djelo prijavljeno je policiji dana 13.03.2017. godine i, nakon što je izvršen uviđaj na licu mjesta, poduzete su brojne istražne radnje na otkrivanju izvršilaca. Tako je saslušano preko 50 osoba kao potencijalnih svjedoka, nad 32 osobe provedena je kriminalistička obrada, a 17 osoba je poligrafski ispitano. Izvršeni su i pretresi stanova, te naložena biološka, daktiloskopska i mehanička vještačenja.

Sve navedeno dovelo je do lišenja slobode osobe inicijala N.S. rođen 1995.godine iz Viteza, koji je ispitan u svojstvu osumnjičenog i koji je u prisustvu branioca u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

Prema tom priznanju, N.S. je zajedno sa osobama Z.S. rođen 1992.godine i A.I. rođen 1996.godine iz Zenice, nakon dvomjesečne pripreme i izviđanja, 11.03.2017. godine u noćnim satima došli do kuće A.B. Provalili su ulazna vrata, a nakon toga savladali staricu i ljepljivom trakom joj vezali ruke i noge. Usta su joj prekrili kako bi je spriječili da pozove pomoć, nakon čega su izvršili premetačinu kuće. Tom prilikom ukrali su torbicu u kojoj su pronašli novac u raznim valutama u ukupnoj vrijednosti od oko 4000 KM. Također su ukrali određenu količinu zlatnog nakita, kojeg su prodali za iznos od oko 700 KM. Nakon što su ukrali novac i zlato udaljili su se u pravcu Viteza i Zenice.

S obzirom na to da je policija pokrenula opsežnu istragu, te da su se bojali otkrivanja, odlučili su pobjeći izvan granica Bosne i Hercegovine. Tako su se vozilom Opel Corsa, sa kojim su se dovezli i na mjesto izvršenja krivičnog djela, sva tri izvršioca zaputili u Holandiju. Međutim, N.S. se odlučio vratiti u BiH, te je dana 04.04.2017. godine u ranim jutarnjim satima lišen slobode.

Sa ovom trojkom pobjegao je i H.R. rođen 1970. godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji se sumnjiči da je zajedno sa svojom suprugom E.R. rođena 1978.godine pomagao izvršiocima. Njihova pomoć ogledala se u davanju potrebnih informacija o starici, posebno vezanih za činjenicu da je bila korisnik strane penzije i da ima novac kod sebe. Navedene informacije pomagači su imali s obzirom da je ubijena bila tetka od E.R.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela došlo se do saznanja da se ova grupa može dovesti sa još jednim razbojništvom izvršenim na području Viteza tokom 2016.godine, kao i da su planirali izvršiti još neka razbojništva na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Viteza.

Istraga u povodu ovog krivičnog djela pokazala je punu posvećenost policijskih službenika u otkrivanju izvršilaca krivičnih djela, a to najbolje ilustrira i podatak da u posljednjih 14 godina na području Srednjobosanskog kantona ni jedno krivično djelo ubojstva nije ostalo nerasvijetljeno.

Podcast UZOR

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Ekološka udruga “Busovačka planina” ponovno krenula s radom

Održavanjem izborne skupštine u veljači ove godine i ispunjavanjem svih zakonskih procedura, Ekološka udruga „Busovačka planina“ u srpnju je...

Kino „Theatre“: Od četvrtka, 22.10., film „Koncentriši se, baba“

U kinu „Theatre“ od četvrtka, 22.10., pogledajte film Pjera Žalice „Koncentriši se, baba“ koji je otvorio ovogodišnji 26. Sarajevo film festival. KONCENTRIŠI SE, BABA U aprilu...

Ivan Rajić iz Kiseljaka nastupio u glazbenom showu “Zvezde Granda”: “Kiseljak večeras treba da slavi!”

"Treći duel glazbenog showa Zvezde Granda odigrao se između Olivera Mijanovića (23) iz Beograda čija je mentorka bila Viki Miljković i novog kandidata Ivana...

Sportska dvorana OŠ “BUSOVAČA” u potpunosti obnovljena

Sredstvima u iznosu od 130.000 KM, koja su osigurana iz Federacije BiH i Županije Središnja Bosna i uz sufinanciranje općine Busovača, završen je projekt...

Neobična potraga koja je rasplakala društvene mreže: “Kad je rekla da bi radije Žuću nego dobitak na lotu, znala sam da ga moram pronaći”

Mama Martina Kasunić-Bednjički prije malo više od mjesec dana bacila se u intenzivnu potragu za plišancem Žućom kako bi svojoj kćeri Lukreciji ispunila želju...

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo